Waarom naar een kinderpsycholoog?

Waarom naar een kinderpsycholoog?

Bij gedragsproblemen. Soms maken ouders zich zorgen over het gedrag van hun kind. Bijvoorbeeld wanneer een kind veel moeite heeft om zich te concentreren of erg teruggetrokken is. Een kinderpsycholoog kan dan onderzoeken of er problemen zijn in de ontwikkeling of dat er misschien sprake is van een stoornis.

Wat kan een kinderpsycholoog doen?

Wat doet een kinderpsycholoog (jeugdpsycholoog)? Een kinder- en jeugdpsycholoog onderzoekt en behandelt psychologische problemen bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Werken met kinderen en jeugdigen vereist zorgvuldigheid en specifieke deskundigheid.

Wat is een kinder en jeugdpsycholoog?

Expertise Kinder- en Jeugdpsycholoog gaat over ontwikkeling – door het leven heen – en stopt niet bij kindertijd. Bij het behandelen van psychische problemen bij volwassenen leidt inzet van specifieke jeugdexpertise tot effectievere zorg.

Wat is een schoolpsycholoog?

Schoolpsychologie is een vrij brede specialisatie binnen ontwikkelingspsychologie gericht op diagnostiek en interventie bij kinderen en jongeren met emotionele/sociale problemen, leerproblemen en psychische problemen. De Schoolpsycholoog is (vrijwel altijd) verbonden aan een onderwijsinstelling.

Kan je psycholoog worden met mavo?

Voor psychologie aan de universiteit heb je aan een relevante hbo propedeuse of een vwo diploma voldoende. Hbo psychologie kun je volgen met een afgeronde en relevante mbo opleiding.

Heb je een verwijzing nodig voor een kinderpsycholoog?

Om de behandelingen vergoed te krijgen is die vallen onder de basis GGZ is een doorverwijzing van de huisarts of jeugdarts nodig. De huisarts of jeugdarts zal bij het consult onderzoeken of er sprake is van een vermoeden van een DSM-diagnose.

Wat is de inkomsten van een kinderpsycholoog?

De Kinder- en Jeugdpsycholoog ontvangt een salaris van tussen de € 3.309,81 en € 5.208,90 bruto per maand. Er zijn ook Kinderpsychologen die niet bij Jeugdzorg werken. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, maar vooral ook van het soort instantie waarbij je komt te werken.

Wat kan je worden met diploma Toegepaste psychologie?

Beroepsmogelijkheden

  • beleidsadviseur.
  • trainer.
  • marktonderzoeker.
  • preventiewerker.
  • toegepast arbeidspsycholoog.
  • medewerker werving- en selectiebureau.
  • assistent-psycholoog.
  • mediator.

Wat houd klinische psychologie in?

Een klinisch psycholoog stelt de diagnose en behandelt psychische problemen die samenhangen met lichamelijke klachten. Je bent een medisch specialist, die een brede kennis en ervaring heeft op het gebied van complexe psychische problemen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven