Wat betekent het woord wederzijds?

Wat betekent het woord wederzijds?

WEDERZIJDS – bw., WEDERZIJDSCH, bn. wederkeerig, van beide zijden: het wederzijdsch huwelijksbedrog; wederzijdsche hulp, vriendschap; onderling: (recht.) de wederzijdsche rechten waren scherp omschreven.

Wat is het verschil tussen wederkerig en wederkerend?

Wederkerende voornaamwoorden zijn bijvoorbeeld me, ons en zich in zinnen als ik heb me gesneden, we vergissen ons, hij wast zich. Wederkerige voornaamwoorden zijn de woorden elkaar, elkander en mekaar.

Wat is wederkerige hulp?

Doe iets voor een ander en de ontvanger voelt zich verplicht iets terug te doen. Het gaat om geven en nemen. Voor wat, hoort wat. Het principe van wederkerigheid draait om de onderlinge verplichting om een gift te beantwoorden met een tegengift.

Wat is een reciprociteit?

De term komt ook in bijvoorbeeld de biologie, economie en sociologie voor. In die contexten is reciprociteit het verschijnsel dat organismen bereid zijn een ander organisme een dienst te verlenen, in de wetenschap dat ze vroeg of laat een wederdienst kunnen verwachten.

Is samen een wederkerig voornaamwoord?

Bijvoorbeeld U gedraagt zich erg netjes of U gedraagt u erg netjes. Het wederkerig voornaamwoord verwijst naar het onderwerp dat bestaat uit twee personen, dieren of zaken. Het wederkerig voornaamwoord is meestal het woord elkaar, of soms een vorm daarvan: mekaar of elkander.

Wat is een wederkerend voornaamwoord Junior Einstein?

Het wederkerend voornaamwoord verwijst naar het onderwerp. Bijvoorbeeld in de zin: Zij schaamt zich. Zij = onderwerp, zich = wederkerend voornaamwoord.

Wat is het principe van wederkerigheid?

Wederkerigheid is een principe dat erg diep verankerd zit in onze normen en waarden. Het gaat ervan uit dat als iemand iets voor jou doet, je sneller geneigd bent om iets terug te doen. Het voelt bijna als een verplichting om iets terug te doen voor de ander, omdat je anders een gevoel van ‘schuld’ kunt ervaren.

Wat is wederkerige communicatie?

Wederkerigheid is het proces tussen twee of meerdere personen waarbij zij elkaar beïnvloeden in hun interpersoonlijk gedrag. Communicatie is dus nooit eenrichtingsverkeer maar altijd een wisselwerking. Reflexmatig reageren we op het gedrag van de ander.

Wat is een herverdeling?

Redistributie is de herverdeling van goederen en welvaart via een centraal gezag. In een patronagesysteem verzamelt een patroon de overschotten in de vorm van tribuut of belasting om deze vervolgens te verdelen onder zijn cliënten in ruil voor eerbetoon, trouw of diensten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven