Wat hoort niet bij een driedaagse eventing wedstrijd?

Wat hoort niet bij een driedaagse eventing wedstrijd?

Een eventingwedstrijd (soms ook SGW genoemd) bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en de cross. Je kunt ook gewoon lekker meedoen aan crosslessen of oefencrossen. Wist je trouwens dat eventing samen met dressuur en springen een Olympische sport is?

Welke dressuurproef in januari?

Schema te rijden proeven

B M1
Januari 3-4 15-16
Februari 3-4 15-16
Maart 5-6 17-18
April 5-6 17-18

Wat komt er na Z2?

Z1, dit staat voor Zwaar, Z2, en tot slot, ZZ-Licht, deze klasse is sinds 1 april 2011 toegevoegd aan de basissport en is sindsdien het hoogste niveau wat je kan rijden in de basisdressuur. Als je hierna nog verder wilt gaan moet je de overstap maken naar de ‘Subtop’.

Wat houdt eventing in?

Eventing is de meest compleet gecombineerde competitie. Het is een echte “paardentriatlon” bestaande uit dressuur, cross country en een springproef. Eventing is een van de drie olympische disciplines.

Is er een nieuw Proevenboekje dressuur?

Dressuur proevenboekje 2020 – Welkoop.

Welke proef M2?

Een M2-proef staat vooral bekend om twee nieuwe oefeningen: travers en keertwendingen. Dit betekent meer oefeningen die je moet laten zien in een ring van 20×40 meter.

Wat komt er na lichte tour?

De Subtop bestaat uit de klassen ZZ-Zwaar, Lichte Tour (Prix St. Georges en Intermediaire I) en Zware Tour (Intermediaire A, Intermediaire B, Intermediaire II, Grand Prix en Grand Prix Speciaal).

Wat is Z1 dressuur?

In een Z1-proef wordt een halve grote volte in contragalop gevraagd. Dit is een lastige oefening omdat het paard hierbij stelling aan moet nemen aan een zijde terwijl het in de andere galop galoppeert.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven