Wat betekent een gezonde school?

Wat betekent een gezonde school?

Een Gezonde School is een school die op een structurele manier werkt aan gezondheid en waarbij dit onderdeel uit maakt van het schoolbeleid. De meeste effectieve manier om aan de gezondheid van studenten en personeel te werken is door gebruik te maken van de Gezonde School-aanpak.

Wat is de gezonde school-aanpak?

Een Gezonde School besteedt zijn tijd en aandacht voor gezondheid zo effectief en efficiënt mogelijk. De Gezonde School-aanpak helpt u hierbij planmatig en structureel te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen.

Wat is een gezond gedrag?

Wat is gezond gedrag? Bij gezond gedrag gaat het over onderwerpen als gezonde voeding, voldoende beweging, en hygiëne. Gezond eten is gevarieerde voeding met voldoende groente en fruit en weinig vet. Beweging hoeft niet per se sport te zijn, een stukje fietsen, wandelen of traplopen is ook goed.

Wat is een gezonde wijkaanpak?

Gezonde Wijk is een integrale aanpak. Een aanpak die zich richt op de leefstijl van inwoners, hun persoonlijke vaardigheden, hun sociale en fysieke omgeving, participatie (werk en daginvulling) en de toegang tot voorzieningen.

Hoe maak je een school gezonder?

Gratis fruit, extra aandacht voor beweging of een anti-pestprotocol; het zijn drie voorbeelden van creatieve manieren waarop je als school de gezondheid van je medewerkers, leerlingen en hun omgeving kunt verbeteren.

Wat bevordert de gezondheid?

Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed op de gezondheid. Gezondheidsbevordering betekent bevorderen dat mensen zich gezonder gedragen. Dan is de kans groter dat zij langer leven in goede gezondheid. Dit kan door individueel gedrag van mensen te beïnvloeden, maar ook door een gezonde leefomgeving te creëren.

Wat is een gezonde leefomgeving?

Een gezonde leefomgeving is een leefomgeving die bewoners als prettig ervaren, waar gezonde keuzes gemakkelijk en logisch zijn, en waar negatieve invloed op gezondheid zo klein mogelijk is. Het gaat dus om gezondheidsbescherming en gezondheidsbevordering.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven