Wat houdt de Preventietheorie in?

Wat houdt de Preventietheorie in?

Eigen perceptie van stress en coping is daarbij cruciaal. Preventietheorie: kader om gezondheidssituatie van cliëntsysteem te verhelderen en de noodzakelijk geachte interventies te kunnen situeren en te evalueren.

Wat is taxatie NSM?

Je kijkt wat je met de prikkel kan doen/moet reageren. Taxatie vormt een intermediair/tussenkomen tussen een gebeurtenis en de betekenis die de betrokkene geeft aan deze gebeurtenis. Daarmee bepaalt men wat wel en geen stress is en in belangenrijke mate hoe iemand zal reageren op de als stress ervaren druk.

Wat is Metaparadigma verpleegkunde?

Metaparadigma is een begrip uit de wetenschapsfilosofie en vormt de meest globale omschrijving van een bepaalde disci- pline. In de verpleegkunde wordt het metaparadigma gevormd door een globale omschrijving van de vier concepten in hun onderlinge samenhang.

Wat is de relatie tussen de Gezondheidspatronen van Gordon en het Nanda classificatiesysteem?

Door de koppeling van de gezondheidspatronen aan de NANDA-diagnoses biedt haar werk een belangrijke stap in een meer uniforme aanpak en taal die verpleegkundigen gebruiken bij het formuleren van verpleegproblemen en verpleegkundige diagnoses. Gordon is dus een ordening van de diagnoses.

Wat zijn de 13 domeinen van Nanda?

NANDA bestaat uit 13 domeinen, waarmee problemen worden beschreven, gebaseerd op de gezondheidspatronen van Gordon:

  • Gezondheidsbevordering.
  • Voeding.
  • Uitscheiding / uitwisseling.
  • Activiteiten / rust.
  • Waarneming / cognitie.
  • Zelfperceptie.
  • Rollen / relaties.
  • Seksualiteit.

Wat is de emancipatorische visie?

Een emancipatorische houding gaat uit van gelijkwaardigheid. Hierbij willen we vanuit de erkenning dat we allemaal mensen zijn, recht doen aan de verschillen tussen de mensen. M.a.w. gaan we er niet van uit dat iedereen gelijk is maar wel dat iedereen evenveel respect verdient als mens.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven