Inhoudsopgave
Wat zeg je als iemand de groeten doet?
‘Gecondoleerd met uw verlies’ of ‘veel sterkte de komende tijd’ is altijd goed. Kent u de nabestaanden beter, dan kunt u natuurlijk iets persoonlijkers zeggen. Als u de juiste woorden kunt vinden. Bedenk dat ook alleeneen omhelzing voldoende kan zijn om uw medeleven te tonen en iemand sterkte te wensen.
Waarom groeten we?
Een groet is een ritueel, veelal een beweging of, in het geval van verbale groet, een zin of woord, dat in de meeste gevallen wordt gebruikt om sociaal contact op gang te brengen of af te breken (in het geval van een afscheidsgroet).
Wat betekent Met vriendelijke groeten?
In zakelijke brieven en e-mails wordt de slotgroet Met vriendelijke groet(en) geregeld afgekort als mvg of m.v.g. Als u snel heen en weer aan het mailen bent, kunt u de slotgroet in de vervolgmails weglaten en ter afsluiting alleen uw naam vermelden. …
Wat is een ander woord voor groet?
begroeting, onthaal, ontvangst, saluut, verwelkoming, welkom, wens. als synoniem van een ander trefwoord: wens (zn) : begroeting, groet, onthaal, ontvangst, verwelkoming, welkom.
Wat betekend groeten?
groeten – regelmatig werkwoord uitspraak: groe-ten 1. met een gebaar een of meer mensen gedag zeggen ♢ hij groette mij met een knikje Regelmatig werkwoord: groe-ten ik groet jij/u groet…
Waarom zeg je Goedemorgen?
Het is een vorm van beleefdheid ‘Hallo’ tegen je collega’s zeggen is volgens Andrew onderdeel van ‘normale manieren’, net zo goed als ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’.
Is het vriendelijke groet of groeten?
Met vriendelijke groeten en Met vriendelijke groet zijn de gebruikelijkste formuleringen. Die vormen zijn ook zonder met mogelijk: Vriendelijke groeten, Vriendelijke groet. Als een brief of e-mail een duidelijk informeel karakter heeft, zijn ook andere slotgroeten mogelijk: Groeten, Groet, Groetjes, Hartelijke groet.
Is het met vriendelijke groeten?
Het kan allebei. Het enkelvoud is wat formeler. Onder een brief of mail aan iemand die je niet zo goed kent, zet je vaak Met vriendelijke groet of Met vriendelijke groeten, gevolgd door je naam. In een zeer zakelijke brief of mail kun je ook Hoogachtend als afsluiting gebruiken.