Wat betekend theoretisch sterk?

Wat betekend theoretisch sterk?

(Engels: Theoretical) wat niet in de werkelijkheid voorkomt; m.b.t. op feiten en wetten berustende wetenschappelijke kennis die niet proefondervindelijk aan de praktijk is getoetst.

Wat is een ander woord voor theorie?

leer (zn) : doctrine, geloof, leerstuk, stelsel, theorie. hypothese (zn) : postulaat, premisse, stelling, theorie.

Wat is het verschil tussen een hypothese en een theorie?

In de wetenschap is een theorie een getoetst model ter verklaring van waarnemingen van de werkelijkheid.” (Bron: Wikipedia) De theorie is dus een verklaring van de werkelijkheid. De hypothese is (kort door de bocht) een bewijsbare stelling om die theorie mede te bewijzen.

Wat is het tegenovergestelde van theoretisch?

Wat is de betekenis van praktisch (practisch)? betrekking hebbend op de toepassing, de uitvoering, de praktijk; het tegenovergestelde van theoretisch; de praktische politiek; praktische filosofie, ethica; bw.: de examens geschieden praktisch en mondeling; 2.

Hoe maak je een goed theoretisch kader?

In het theoretisch kader van je Plan van Aanpak ga je in op de belangrijkste begrippen, theorieën en modellen die met je onderwerp te maken hebben. Je legt hierbij uit wat deze inhouden en gaat daarna vooral in op waarom deze voor jouw onderzoek relevant zijn (welke deelvraag je hiermee kunt beantwoorden bijvoorbeeld).

Wat is praktisch?

praktisch – bijvoeglijk naamwoord, bijwoord uitspraak: prak-ties 1. wat met het doen te maken heeft ♢ praktisch is hij heel goed, theoretisch niet 1.

Wat is een theoretisch kader HBO scriptie?

Een goed theoretisch kader geeft je onderzoek een sterke wetenschappelijke basis en vormt een houvast voor de rest van je scriptie. Je presenteert in je theoretisch kader relevante begrippen, definities, modellen en theorieën met betrekking tot jouw onderzoeksonderwerp en beantwoordt er je beschrijvende deelvragen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven