Wat kan je doen tegen uitstekende ribben?

Wat kan je doen tegen uitstekende ribben?

Pectus carinatum is een aandoening waarbij het borstbeen naar voren wordt geduwd door een te harde groei van het ribkraakbeen. In het AMC behandelen wij deze aandoening met een brace of operatie (Ravitch/Abramson).

Kan je rib verschuiven?

Een ribblokkade is een blokkade ter hoogte van het gewricht tussen de rib en de ruggenwervel (het costovertebraal gewricht) aan de achterzijde. Er is sprake van een minimale verschuiving van dit gewrichtje waardoor die niet meer in staat is om te bewegen. Een ribblokkade gebeurt meestal in inademingstand.

Wat te doen bij een zwevende rib?

Als de diagnose rib-tip syndroom is gesteld, zal aanvullend onderzoek nodig zijn alvorens een behandelmogelijkheid wordt voorgesteld. Deze kan bestaan uit medicijnen of andere vormen van pijnbestrijding zoals het gebruik van een TENS (Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie) apparaat.

Wat is een pijn aan de ribben?

Pijn aan de ribben of ribpijn kan worden omschreven als een stekende, zeurende, knagende, doffe of juist hevige pijn. Ribpijn kan rechts of links worden gevoeld. Pijn aan de ribben is een symptoom van een onderliggende oorzaak, die kan variëren van mild tot ernstig. Zo kan pijn aan de ribben het gevolg zijn van een relatief milde aandoening die

Wat zijn de bovenste zeven ribben?

De ribben zitten aan de achterzijde van je lichaam vast aan je wervelkolom. Constructie van de ribbenkast. De bovenste zeven ribbenparen zitten aan de voorzijde vast aan je borstbeen; deze worden de “ware ribben” genoemd.

Wat bestaat de ribbenkast uit?

De ribbenkast bestaat niet alleen uit botten; de kooiconstructie wordt bijeengehouden door allerlei spieren, pezen, ligamenten en kraakbenige delen. Bovendien lopen er talloze spieren, zenuwen en bloedvaten tussen je ribben door.

Wat zijn de ribben van het borstbeen?

De ribben worden onderverdeeld in twee categorieen; de ‘echte’ en de ‘valse’ ribben. De echte ribben zijn de nummers 1 t/m 7, zij hebben een verbinding met het borstbeen. De valse ribben hebben geen directe verbinding met het borstbeen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven