Hoe werkt Vlooienpoeder?

Hoe werkt Vlooienpoeder?

Wrijf je huisdier in met vlooienpoeder Vlooienpoeder is een bestrijdingsmiddel tegen vlooien. De poeder doodt de vlooien. Vlooienpoeder is te gebruiken indien het huisdier al last heeft van vlooien. De werkingsduur van de poeder is een week.

Hoe maak je je huis Vlooienvrij?

Omgevingsspray: bij een vlooienplaag gebruikt om de omgeving vlooienvrij te maken. Belangrijk bij het gebruik van een omgevingsspray: Eerst zuigen en dan pas sprayen! (door het zuigen ontstaan trillingen waardoor de poppen uitkomen, de spray doodt zo de meeste vlooien).

Hoe behandel je vlooien bij kittens?

Maandelijks een pipet Stronghold of Vectra Felis in de nek houdt uw kat en huis vlovrij. Deze middelen zijn bij uw dierenarts te krijgen. In onze webshop vindt u o.a. Advantage kat, Frontline kat , Frontline Combo kat en Seresto kat ter bestrijding en preventie tegen vlooien.

Wat is het beste Vlooienmiddel op dit moment?

Het vlooienmiddel met als werkzame stof imadocloprid (+ moxidectine) is hierna het meest effectief. Het doodt ook de vlooien snel en heeft een lichte omgevingswerking. Het vlooienmiddel met als werkzame stof fipronil doodt alleen de volwassen vlo. Het middel heeft geen omgevingswerking.

Wat is Vlooienpoep?

Meestal vind je geen vlo maar vlooienpoep. Dit zijn zwarte puntjes, om deze niet te verwarren met bijvoorbeeld zandkorreltjes gebruik je een nat stukje keuken- of toiletpapier waarop je het uitwrijft, er ontstaat dan een zwart-rode veeg indien het om vlooienpoep gaat.

Hoe moet je een kat ontvlooien?

Het is belangrijk om uw kat het hele jaar door te ontvlooien. De werkingsduur kan per ontvlooiingsmiddel verschillen. Laat u daarom altijd goed adviseren over het vlooienmiddel. Veel middelen moeten maandelijks gebruikt worden.

Wat is beter vlooienband of pipet?

Eén van de grootste pluspunten aan de vlooienband is de prijs. De vlooienband werkt namelijk 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. Dit is veel langer dan de druppels die je op de huid van je hond aanbrengt. Daarbij werkt het doeltreffend tegen besmette teken, vlooien, luizen en larven van vlooien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven