Wat is Cotton modal?

Wat is Cotton modal?

Modal is een vezel die wordt gemaakt van cellulose uit beukenhout. Modalvezels worden vaak gebruikt in combinatie met andere vezels, zoals katoen en de stof wordt veel toegepast in (onder)kleding en gordijnen. Modal geeft kleding een groot draagcomfort, het voelt zacht, glad en erg comfortabel aan.

Wat is modal Blend?

Een kunstmatige geproduceerde natuurlijke vezel als Modal is een vezel die heel veel op Viscose lijkt. Het wordt gemaakt van cellulose. Dit maakt dat dit garen ook biologisch afbreekbaar is, voor de productie en verwerking van Modal is veel minder water en energie nodig dan voor katoengaren.

Wat is modal zweten?

Halfsynthetische stoffen zoals viscose, lyocell en modal ademen erg goed. Lyocell is een vezel die wordt gemaakt van houtpulp van de eucalyptusboom. Het voelt koel aan in de zomer en voert vocht makkelijk af. Ook Modal voelt zijdeachtig aan en absorbeert vocht en behoudt tegelijkertijd zijn vorm goed.

Is modal hetzelfde als katoen?

Modalis een natuurlijke kunstvezel; wordt ook weleens kunstzijde genoemd. Modal is gemaakt van cellulose uit beukenhout. Het is ongeveer 50% hygroscopischer dan katoen.

Kun je modal wassen?

Modal wassen In het algemeen geldt dat je modal op alle temperaturen kunt wassen maar dat een zo laag mogelijke temperatuur het beste is. Was bijvoorbeeld op 30oC met een mild wasmiddel en gelijke kleuren. Haal je kledingstuk na het wassen zo snel mogelijk uit de wasmachine om kreuken te voorkomen.

Wat betekend modal?

Modal is een semisynthetisch textielsoort gemaakt van de cellulose uit beukenhout. Doordat de stof zacht en glad aanvoelt, heeft het wat weg van de textuur van zijde, daarom wordt modal ook wel kunstzijde genoemd. De luxe uitstraling van zijde, maar dan met de praktische voordelen van katoen.

Wat is micro modal?

MicroModal® wordt van fijnere vezels gemaakt dan Modal, waardoor de stof nog lichter en zachter is dan Modal. MicroModal® is een superfijne stof met alle kenmerken van Modal, maar die nog aangenamer aanvoelt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven