Inhoudsopgave
Doen katten aan inteelt?
Katten maken helaas geen onderscheid tussen familieleden en niet-verwante dieren, er bestaat dus zeker wel een risico op bevruchting door een verwante kat. In deze gevallen kan deze onwetendheid leiden tot ongewenste nestjes van dieren uit dezelfde familie (inteelt).
Kunnen katten dwerggroei hebben?
Dwerggroei bij de kat kan veroorzaakt worden door zowel endocriene, genetische als omgevingsfactoren. Er zijn verschillende hormonen die belangrijk zijn voor een goede groei. Thyroxine geproduceerd door de schildklier en groeihormoon geproduceerd door de hypofyse zijn hierbij belangrijk.
Kunnen katten vrienden hebben?
Sociale groepen bij de kat Katten kunnen dus sociale groepen met elkaar vormen. Dat wil zeggen dat ze vriendelijk gedrag vertonen, elkaar begroeten, bij of op elkaar slapen, elkaar wassen, met elkaar spelen en zelden vechten of naar elkaar blazen.
Hoe lang blijft een kitten bij de moeder?
Wettelijk gezien mag dit al na 7 weken. Dit is echter wel het absolute minimum, jonger mag dus niet. Na alle bovenstaande informatie is natuurlijk wel op te maken dat 7 weken wel degelijk te vroeg is. Ons advies is om een kat voor 13 weken sowieso niet uit het nest te halen.
Hoelang missen kittens hun moeder?
Het socialisatie proces wat een kitten nodig heeft zal dan door de mens moeten worden gedaan die hier ervaring in hebben. Maar let wel laat de kittens tot zeker 6 weken bij hun moeder. In de Nederlandse wetgeving is vastgelegd dat een kitten op een leeftijd van zeven weken van de moeder gescheiden mag worden.
Welke katten zijn verboden?
Volgens Dier & Recht kunnen deze raskatten vanaf nu verboden worden:
- Munchkin/ Minskin (heeft korte poten)
- Dwelf (naaktkat met korte poten)
- Elf (naaktkat)
- Lambkin (heeft korte poten)
- Kinkalow (heeft korte poten)
- Napoleon Fold (heeft korte poten)
- Devon Rex-Cornish Rex (heeft afwijkende snorharen)
- Peterbald (naaktkat)