Waarom is mijn vagina donkerder?

Waarom is mijn vagina donkerder?

De kleur van je vagina verandert Normaal hebben schaamlippen een lichtroze kleur. Tijdens de 8e week van de zwangerschap gaat deze kleur veranderen naar donkerroze. Hoe langer je zwanger bent, hoe donkerder je schaamlippen worden. Tot zelfs blauwig of donkerpaars.

Hoe kan het dat je onderkant van je vagina bruin is?

Het is dus heel normaal als je een lichte huid, maar donkere schaamlippen hebt of andersom. Vaak zijn je binnenste schaamlippen roze, rood, paars of bruinig. Ze kunnen trouwens je hele leven blijven veranderen van kleur, doordat je ouder wordt of bijvoorbeeld door een zwangerschap.

Wat kun je doen tegen donkere vagina?

Heb je last van een donkere verkleuring rond jouw schaamstreek en wil je hier iets aan doen? Dan is deze peeling wellicht geschikt. Met een chemische peeling kan de bovenste laag van de huid worden verwijderd. Vaak ontstaat er hyperpigmentatie als gevolg van scheren, harsen, waxen etc.

Kan je vagina van kleur veranderen?

Wist je ook al dat een vagina van kleur kan veranderen? Wanneer je opgewonden of zwanger bent veranderd de bloedstroom door de genitaliën waardoor deze een donkerdere kleur kan aannemen. Ook een afname van oestrogeen in het lichaam kan leiden tot een andere kleur: in dit geval wat lichter en soms zelfs een beetje dof.

Welke kleur moet je vagina hebben?

De binnenste schaamlippen kunnen variëren in kleur van roze tot bruinzwart afhankelijk van de kleur van de huid van de vrouw. Net zoals tepels, kunnen de binnenste schaamlippen van kleur veranderen naarmate een vrouw ouder wordt of gedurende de zwangerschap.

Waarom heet het de schaamstreek?

De naam “schaamstreek” kan ontstaan zijn vanuit de Bijbelse tekst dat Adam en Eva zich na het eten van de verboden vrucht gingen “schamen”. De geschiedenis over naaktheid vertelt over het langzaam uitbannen van het zicht op geslachtsdelen. Ten tijde van Benedictus van Nursia werd dit schaamtegevoel verder doorgevoerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven