Welk land heeft een blauw paspoort?

Welk land heeft een blauw paspoort?

De reden voor bordeauxrood is niet helemaal duidelijk. De blauwe paspoorten staan symbool voor ‘de nieuwe wereld’, namelijk Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië. Groot-Brittannië stapte eind jaren tachtig van een blauw paspoort over op bordeauxrood.

Wat betekent de kleur van je paspoort?

Onze paspoorten zijn in een tint van een van de vier hoofdkleuren. De kleuren van de paspoorten zijn gerelateerd aan het beleid of de geografie. De regering van ieder land kiest zelf een een kleur/tint en ontwerp uit.

Wat heb je nodig om naar Londen te gaan?

Vanaf 1 oktober 2021 kunt u dat alleen met een geldig paspoort naar het (VK) reizen. Dit geldt voor alle landen van het VK. Dus voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Kijk voor meer informatie over reizen naar het VK vanaf 2021 op de website van de Britse overheid (Engels).

Welke kleur paspoort?

Groen. De reden waarom landen een groen paspoort hebben, heeft iets minder met geografie te maken, en meer met de onderliggende keuze voor de kleur groen.

Hoe krijg je diplomatiek paspoort?

Nederlanders die voor Nederland of voor de Caribische landen naar het buitenland reizen, krijgen een diplomatiek of dienstpaspoort. Zij kunnen een diplomatiek of dienstpaspoort aanvragen bij Werken voor Nederland, Wereldwijd (3W).

Heb ik een reispas nodig voor Londen?

Iedereen die vanuit de EU naar het Verenigd Koninkrijk reist, heeft daar vanaf 1 oktober een internationaal paspoort voor nodig. Een uitzondering is er voor mensen die ten laatste op 31 december 2020 al rechtsgeldig in het Verenigd Koninkrijk verbleven: zij kunnen het land in- en uitreizen met een identiteitskaart.

Wat is een Zaken paspoort?

Een zakenpaspoort is eigenlijk een gewoon paspoort, maar heeft extra bladzijden. Dit kan bijvoorbeeld als uw paspoort vaak bij een buitenlands consulaat ligt voor een visumaanvraag. U kunt dan reizen met uw andere paspoort.

Heeft Rutte diplomatiek paspoort?

Nederland. De Nederlandse Ministers van Staat en leden van het Nederlands parlement kunnen reizen op een diplomatiek paspoort. Tot 2009 mochten ook Nederlandse oud-bewindslieden van Buitenlandse Zaken, oud-premiers en oud-ambassadeurs levenslang op diplomatieke paspoorten rekenen. Dat privilege is inmiddels ingetrokken …

Wat kost een diplomatiek paspoort?

Tarieven in artikel 12 Besluit Paspoortgelden

Artikel 12 tarieven per document Euro
Nationaal paspoort, zakenpaspoort, vluchtelingen-, vreemdelingen- faciliteitenpaspoort, dienst- en diplomatiek paspoort € 124,40
Nederlandse Identiteitskaart* € 108,65

Heb ik een visum nodig om naar Engeland te gaan?

Heb ik na de Brexit een visum nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen? Voor een kort verblijf (maximaal 6 maanden) heeft u als Nederlandse burger geen visum nodig. Voor een verblijf langer dan 6 maanden heeft u vaak wel een visum nodig.

Hoeveel kost een nieuwe reispas?

Hoeveel kost een reispas (internationaal paspoort)? De aanmaak van uw reispas kost u 80.00 euro. Dit kan cash of via bancontact betaald worden. De aanmaak van uw reispas kost u 37,00 euro.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven