Wat betekent vergoedt?

Wat betekent vergoedt?

vergoeden – Werkwoord 1. (ditr) iemand iets ~: aan iemand compensatie verlenen voor gemaakte kosten of geleden schade ♢ Hij kreeg die schade niet vergoed door de verzekering, omdat hij er zelf debet aan was.

Wat is een ander woord voor vergoeding?

vergoeding (zn): beloning, bijslag, compensatie, genoegdoening, goedmaking, gratificatie, herstel, loon, redres, remuneratie, reparatie, restitutie, retributie, schadeloosstelling, schadevergoeding, taks, tegemoetkoming, tegenprestatie, terugbetaling, teruggave, toelage, toeslag, uitkering, verhaal, vervanging.

Is een vergoeding belastbaar?

Krijgt u alleen een vergoeding voor gemaakte kosten? Dan is deze vergoeding niet belast. Vergoedingen voor de kosten die u hebt gemaakt, zijn onder meer vergoedingen voor de gemaakte reiskosten. Of voor de kosten van papier, postzegels en dergelijke.

Hoe schrijf je wordt vergoed?

heeft vergoed (volt. deelw.) [ditr] “iemand iets ~”: aan iemand compensatie verlenen voor gemaakte kosten of geleden schade.

Wat is remuneratiebeleid?

Op advies van het benoemings-en remuneratiecomité legt de raad van bestuur de beginselen vast van het remuneratiebeleid dat is opgezet om volgende doelstellingen te bereiken: het aantrekken, belonen en behouden van het nodige talent.

Wat is een ander woord voor genetische informatie?

erfelijkheidsleer (zn) : genetica.

Wat kan een werkgever onbelast vergoeden?

Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. U mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten.

Wat mag een werkgever netto vergoeden?

Als werkgever moet je rekening houden met regels rond wel/niet belasten van vergoedingen en verstrekking aan jouw medewerkers. Binnen de werkkostenregeling kunt je maximaal 1,2% van jouw totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor jouw medewerkers.

Heb verwoord of verwoordt?

verwoorden/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van verwoorden
onbepaalde wijs
tegenwoordig (o.t.t.) verwoord verwoordt
verleden (o.v.t.) verwoordde verwoordde
toekomend (o.t.t.t.) zal verwoorden zult/zal verwoorden

Is vergoeden een werkwoord?

Werkwoord “vergoeden” – Nederlandse werkwoorden.

Wat zijn de onkostenvergoedingen?

Onkostenvergoedingen gelden in principe als indirecte loonkosten. Uitzondering hierop vormen kosten waarvan aantoonbaar is dat deze tijdens de ziekte van de werknemer doorlopen. Zoals een jaarabonnement op een vaktijdschrift dat niet (tijdig) kan worden opgezegd.

Wat zijn de belaste onkostenvergoedingen?

Sommige onkostenvergoedingen worden volledig tot het loon gerekend. Over deze belaste onkostenvergoedingen worden loonbelasting en premies volks- en werknemers­verzekering ingehouden en afgedragen. Buiten het loon (vergoeding voor gewerkte uren) zul je als werkgever niet vaak met belaste onkostenvergoedingen te maken krijgen.

Wat is een vaste onkostenvergoeding?

Werknemers krijgen de vergoeding nadat ze een onkostendeclaratie hebben ingediend. Voorbeelden van de kosten die zij kunnen declareren zijn die voor woon-werkverkeer, studie en het gebruik van een telefoon van de zaak. 1. Een vaste onkostenvergoeding, wat is dat?

Wat is een stagevergoeding?

Wat is dat een stagevergoeding? Een stagevergoeding is een bedrag dat je kunt krijgen als je stage loopt. Met de nadruk op ‘kunt’, want een stagevergoeding is niet wettelijk verplicht. Of je recht hebt op een stagevergoeding hangt dus af van het bedrijf waar je stage gaat lopen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven