Wat betekent de publieke zaak?

Wat betekent de publieke zaak?

In de letterlijke betekenis van publieke zaak staat het voor zaken die behoren tot een grote groep mensen, dit in tegenstelling tot res privata of privé-eigendom.

Wat betekent publiek bezit?

Kennis en innovatie hebben immers de kenmerken van een “publiek bezit”, dat wil zeggen dat ze toegankelijk zouden moeten zijn voor ieder individu in de samenleving.

Wat betekent publieke functie?

De publieke sector is de verzamelnaam voor alle overheidsorganisaties en semioverheidsorganisaties. Veel commerciële instellingen zoals managementconsultants en andere adviesbureaus kennen een afdeling publieke sector die zich specifiek op overheidsopdrachtgevers richt. …

Is publiek meervoud?

Meervoud van publiek is publiek.

Wat zijn publieke personen?

Publieke figuren moeten zich meer laten welgevallen dan de gemiddelde burger. Daarbij gaat het om personen die politieke of maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen, Bekende Nederlanders, en anderen die zich in het publieke debat mengen.

Welke soorten publiek zijn er?

§2.3 Soorten publiek

Een individu (je weet wie het is)
Bepaald (met duidelijke kenmerken) Je kent de persoon goed (bijv. je vriend/oma…)
Onbepaald (met vage, onduidelijke kenmerken) Je kent (meestal) niet de persoon, maar wel zijn/haar functie. (bijv. voorzitter van bedrijf/wethouder….)

Wat valt er onder de publieke sector?

Onder de publieke sector verstaan we in dit rapport voorzieningen uit de curatieve zorg, zorg en ondersteuning, onderwijs, veiligheid en justitie, sociale zekerheid, en enkele overige voorzieningen (musea, landelijke publieke omroep, sportaccommodaties, de Belastingdienst en kinderopvang).

Waarom werken in de publieke sector?

Wie geluk zoekt in het werk, kan het beste gaan werken bij een gemeente, een school, een ziekenhuis of een museum. Werkenden in de publieke sector zijn namelijk gelukkiger in hun werk dan werkenden in de private sector.

Is het publiek enkelvoud of meervoud?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord publiek publieken
verkleinwoord publiekje publiekjes

Wat betekent publiekelijk?

bw., (w. g.) openbaar; ten aanschouwen of aanhoren van iedereen: hij werd publiekelijk geprezen.

Wat valt er onder publieke sector?

De publieke sector omvat een breed werkterrein van verschillende organisaties, zoals overheidshuishoudingen, zelfstandige bestuursorganen, rechtspersonen met een wettelijke taak en publiekrechtelijke rechtspersonen en overige maatschappelijke en not-for-profit organisaties.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven