Wat is de luchtmacht in Nederland?

Wat is de luchtmacht in Nederland?

De luchtmacht ondersteunt bestrijding van internationale onrust en biedt hulp bij rampen. In Nederland zorgt ze voor veiligheid vanuit de lucht. Hiervoor beschikt het krijgsmachtdeel over hooggekwalificeerd personeel, vliegtuigen, helikopters en andere wapensystemen.

Wat is de Koninklijke Luchtmacht?

Taken luchtmacht. De Koninklijke Luchtmacht is een modern en technologisch krijgsmachtdeel dat wereldwijd actief is. De luchtmacht ondersteunt bestrijding van internationale onrust en biedt hulp bij rampen. In Nederland zorgt ze voor veiligheid vanuit de lucht.

Wanneer werkt de vlieger bij de krijgsmacht?

Wanneer de Vlieger eenmaal bij Defensie werkt zijn er veel mogelijkheden. Als er goed presteert wordt, is het mogelijk om dezelfde functie te blijven bekleden en om door te stromen naar leidinggevende functies binnen de Luchtmacht. Daarnaast is het mogelijk om andere werkzaamheden binnen de Luchtmacht of binnen de krijgsmacht te gaan doen.

Waar staan de F-16’s van de luchtmacht?

Vliegtuigen en helikopters. De F-16’s van de luchtmacht staan op de vliegbases Leeuwarden en Volkel. Daar worden ook de nieuwe F-35’s gestationeerd. Transport- en tankvliegtuigen hebben Eindhoven als thuisbasis.

Wat is de wapenspreuk van de Koninklijke Luchtmacht?

De wapenspreuk van de Koninklijke Luchtmacht is: Parvus numero, magnus merito (Klein in aantal, groot in daden). Het motto van het Commando Luchtstrijdkrachten is: “Waakzaam en Trefzeker”.

De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht bijdraagt aan vrede en veiligheid wereldwijd. Met zeer geavanceerd materiaal en professionele militaire specialisten voeren we onze politieke en militaire taken uit. Zoek jij een baan van hoog niveau? Dan is de Luchtmacht echt iets voor jou.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven