Hoe was je een spijkerjas?

Hoe was je een spijkerjas?

Was je spijkerbroek of spijkerjas nooit op een te hoge temperatuur. Door een te hoge temperatuur kan het denim kledingstuk krimpen of verkleuren. Tip: als je je denim kledingstuk binnenstebuiten in de wasmachine gooit is de kans minder groot dat de kleuren vervagen.

Hoe was je een fleece?

Was je fleece niet met katoenen kledingstukken omdat deze pluizen produceren. Was in de plaats met andere synthetische kledingstukken zoals polyester en nylon. Check het waslabel voor de juiste temperatuur (best niet meer dan 30° of 40°). Was de fleece kleding met een mild wasmiddel en gebruik geen wasverzachter.

Hoe chino wassen?

Om je jeans zo goed mogelijk te beschermen, keer je hem eerst binnenstebuiten en was je hem op maximaal 30 graden. Jeans met aangebrachte versiersels mogen helemaal niet in de wasmachine. Je kunt deze jeans het beste zonder wasmiddel gedurende ongeveer tien minuten in koud water leggen (bijvoorbeeld in de badkuip).

Waarom geen wasverzachter bij fleece?

Wanneer fleece in aanraking komt met hoge temperaturen kan de plaid gaan krimpen. Gebruik geen wasverzachter. Het gebruik van wasverzachter zorgt er voor dat jouw plaid minder goed isoleert en dus minder warmte vasthoudt. Stop jouw fleece plaid niet in de droger.

Welk wasprogramma voor fleece?

Was je fleece nooit op meer dan 30 of 40° en gebruik steeds een mild, aangepast wasmiddel (zoals de Polar Proof van Nikwax) zonder wasverzachter, anders isoleert je fleece minder goed. Gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter en laat je fleece ook niet stomen.

Welk wasprogramma voor fleece deken?

Borstel dan eerst de haren van je dekens af. Was je fleece deken op 30 graden op het wasprogramma voor fijne was. Zodra je fleece deken uit de wasmachine komt, is het al zo goed als droog. Droog een fleece deken nooit in de droger, hiervan krimpt het extra snel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven