Wat is het verschil tussen inwoner en bewoner?

Wat is het verschil tussen inwoner en bewoner?

In beide gevallen gaat het om iemand die ergens woont. Maar bij een bewoner gaat het om het wonen op een bepaald begrensd oppervlak: huis, buurt, platteland, rivierendelta, enz. Terwijl inwoner ziet op het onderdeel zijn van een bestuurlijk-staatkundig geheel: gemeente, land.

Wat betekent Bevolkingskenmerken?

Demografische gegevens over omvang, ontwikkeling (geboorte- en sterfte, migratie), samenstelling (leeftijdsopbouw, vergrijzing, beroepsbevolking) en spreiding (over de zandstreken en het veen, steden, huisvesting) van de Drentse bevolking.

Wat betekent Bevolkingsgraad?

De bevolkingsdichtheid geeft aan hoeveel mensen of organismen een oppervlakte-eenheid bewonen. Dit wordt uitgedrukt in inwoners per vierkante kilometer. Bevolking en bevolkingsdichtheid van een gebied is statistische informatie die op veel plaatsen is terug te vinden, bijvoorbeeld in een willekeurige atlas.

Wat is het verschil tussen burger en inwoner?

Het woord ‘burger’ werd vroeger gebruikt om mensen die in een ‘burg’ woonden aan te duiden en is later gangbaar geworden om inwoners van een staat te omschrijven. Natuurlijk wordt het woord ‘inwoner’ nog steeds gebruikt door een ‘wij’ die een ‘zij’ beschouwt.

Is bewoner mannelijk of vrouwelijk?

Het is ‘de bewoner’, want bewoner is mannelijk. Als je het aanwijst is het ‘die bewoner’.

Wat verstaan we onder demografie?

Demografie is een vakgebied waarin de kwantitatieve kenmerken van een bevolking worden bestudeerd. Demografie komt uit het Grieks en betekent zoiets als ‘volkbeschrijven’. Met name binnen de sociale wetenschappen, krijgt het bestuderen van de demografie veel aandacht.

Wat is de definitie van een burger?

burger – Zelfstandignaamwoord 1. een inwoner van een stad of staat die bepaalde wettelijke rechten en plichten heeft ♢ De burgers van de stad staken bij deze ramp zelf de handen uit de mouwen.

Hoe schrijf je bewoners?

bewoner / inwoner | Genootschap Onze Taal | Onze Taal.

Wat wordt bedoeld met demografisch?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven