Wat na bachelor Dierenzorg?

Wat na bachelor Dierenzorg?

Vakken

Fase 2
Grote huisdieren 5
Kleine huisdieren 5
Assistentietechnieken 12
Pathologie

Wat is Dierenzorg?

Alles over dieren In de afstudeerrichting Dierenzorg leer je alles over dierenwelzijn en dierengedrag. Je leert de behoeften van een diersoort correct inschatten en hoe je daarop kunt inspelen op vlak van verzorging, huisvesting of training.

Welke opleiding heb je nodig voor Dierenambulance?

Voor de vacature van medewerker dierenambulance is geen opleiding. Wel worden er voor dit beroep cursussen gegeven. Wel is voor de functie van medewerker dierenambulance een rijbewijs vereist.

Wat doen met diploma Dierenzorg?

  1. als dierenartsassistent en als trainer (bijvoorbeeld voor assistentiehonden)
  2. als biotechnicus in onderzoeks- en proefdiercentra.
  3. als technisch-commercieel medewerker in de petfoodindustrie.
  4. als lesgever in het secundair onderwijs (na een verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs)

Wat kan je doen met Dierenzorg?

Je kan kiezen uit een specialisatie als dierenartsassistent, wildlife management, dierenverzorging of dierengedrag. Kan je moeilijk kiezen? Dan kan je een aantal vakken uit een ander keuzetraject extra volgen (via kredietcontract). Dit kan al tijdens de opleiding of na het behalen van jouw diploma.

Waarom met dieren werken?

Het aaien van je huisdieren kan zelfs kalmerend werken. Omringd zijn door dieren kan dus al een positief effect op ons humeur hebben. Met een huisdier kan je dus ook het gevoel van eenzaamheid tegengaan. Aangezien onze huisdieren ons zoveel plezier geven mogen we ze best wel eens belonen.

Hoe heet iemand die met dieren werkt?

De taxidermie houdt zich bezig met het prepareren of opzetten van dieren. Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier, zodat het geconserveerd blijft. Iemand die dit doet noemt men een preparateur. Er zijn verschillende technieken om zogenaamde zoölogische specimens te conserveren.

Wanneer moet je dierenverzorger worden?

Als je dierenverzorger wilt worden, moet je een mbo opleiding dierenverzorging doen. Daar heb je verschillende niveaus in. Het makkelijkste niveau duurt twee jaar. Als je dit hebt voltooid, kun je meehelpen in de verzorging van dieren. Maar je mag bijna niets alleen doen en je moet dus echt naar anderen luisteren.

Wat is de taak van de dierenverzorger?

Een dierenverzorger is verantwoordelijk voor het welzijn van dieren en de verzorging van dieren. De werkzaamheden waarmee een dierenverzorger te maken krijgt zijn onder andere het verschonen van de verblijven, het voeren van dieren, het assisteren van andere specialisten zoals de dierenarts en het monitoren van het gedrag van dieren om

Wat is de opleiding dierverzorger?

Er zijn vier opleidingsniveaus waarop de MBO opleiding Dierverzorger gevolgd kan worden. Je kunt onder andere gaan voor een opleiding Assistent Medewerker Voedsel en Leefomgeving, Medewerker Dier, de vakopleiding Dierverzorger of Gespecialiseerd Dierverzorger dan wel Dierhouder. Bij deze laatste zal de functie vooral op managementniveau worden

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven