Wat is de hoogste breedtegraad?

Wat is de hoogste breedtegraad?

Er zijn 90 graden boven de evenaar op het noordelijk halfrond en negentig graden onder de evenaar op het zuidelijk halfrond. Nederland ligt op 51 graden noorderbreedte.

Wat is mijn breedtegraad?

De coördinaten van een plaats ophalen op je Android-telefoon of -tablet. Tik op de kaart op een gebied dat geen label heeft en houd dit vast om een rode speld te plaatsen. De bijbehorende coördinaten vind je in het zoekvak.

Welke Breedtecirkels zijn er?

Er zijn er 90 op het Noordelijk Halfrond en 90 op het Zuidelijk Halfrond. Vanaf de evenaar worden ze steeds kleiner. Op de noordpool is de cirkel eigenlijk een punt geworden. Zie ook parallel.

Wat is Breedteligging wikikids?

De breedteligging is de afstand tot de evenaar. Hoe hoger de breedte, de verder je van de evenaar af bent. dit is belangrijk voor de temperatuur. wanneer de zonnestralen de dampkring door gaan en de aarde bereiken, hebben de zonnestralen al een hele afstand gereisd.

Wat is lengte en breedtegraad?

Dit zijn lengte- en breedtegraden, dit zijn denkbeeldige lijnen die over de wereldkaart zijn getrokken. De lijnen die van Noord naar Zuid zijn getrokken noem je lengtegraden en de lijnen die van Oost naar West zijn getrokken noem je breedtegraden.

Wat is de breedtegraad van de evenaar?

De Evenaar is de bekendste breedtegraad (0° Noorder- en Zuiderbreedte) hij scheidt het noordelijk en het zuidelijk halfrond. Andere bekende breedtegraden zijn de Kreeftskeerkring 23°27′ (23½°) Noorderbreedte (NB) en de Steenbokskeerkring 23°27′ (23½°) Zuiderbreedte (ZB) .

Wat ligt er in het midden van de Noordelijke IJszee?

De Noordelijke IJszee (in vertalingen uit het Engels ook wel Arctische Oceaan genoemd) is een oceaan ten noorden van de continenten Eurazië en Noord-Amerika waarin het grote ijsveld van de Noordpool (Arctica) ligt.

Wat leeft er in de Noordelijke IJszee?

In de Noordelijke IJszee komen met name veel kwallen, borstelwormen en pijlinktvissen voor. De onderzoekers stuitten ook op de eerste octopus ooit gezien in de wateren rond de Noordpool en op twee soorten zandvlooien die nooit eerder in een ijsomgeving zijn gevonden.

Wat is de breedtegraad?

Een breedtegraad is een denkbeeldige lijn over de aardbol die helpt om aan te geven waar je precies bent. Bijzondere breedtegraden zijn: de evenaar, de Kreeftskeerkring, de Steenbokskeerkring, de noordpoolcirkel en de zuidpoolcirkel. Samen met de lengtegraden kun je precies aangeven waar je bent op aarde.

Wat is de breedtegraad van een plek op de aarde?

De breedtegraad van een plek op Aarde is de hoek die de lijn loodrecht op met model van de Aarde met het vlak van de evenaar maakt. De breedtegraad varieert van 0° tot 90°, met de toevoeging NB ( noorderbreedte op het noordelijk halfrond) of ZB ( zuiderbreedte op het zuidelijk halfrond ). Een graad (°) wordt onderverdeeld in 60 minuten (‘),

Wat is de breedtegraad in bolcoördinaten?

De breedtegraad is samen met de lengtegraad een geografische positieaanduiding in bolcoördinaten. De breedtegraad van een plek op Aarde is de hoek die de verbindingslijn tussen die plek en het middelpunt van de Aarde met het vlak van de evenaar maakt.

Wat is de breedtegraad of latitude?

De breedtegraad of latitude is samen met de lengtegraad een geografische positieaanduiding. De breedtegraad geeft de noord-zuidpositie aan. De breedtegraad wordt ook wel kortweg breedte genoemd, vooral in samenstellingen. Als het de Aarde betreft wordt een van de varianten van de breedtegraad bijvoorbeeld geografische breedte genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven