Waar rekening mee houden inloopdouche?

Waar rekening mee houden inloopdouche?

De ondergrond bij een goede inloopdouche is belangrijk, het is van belang deze heel goed waterdicht te maken. Als je een inloopdouche maakt is altijd aan te raden om daarbij een regendouche te kiezen in combinatie met een glijstangset.

Hoe afschot douche maken?

Afschot Douchevloer / Inloopdouche Het is aan te raden om een afschot van de douchevloer aan te houden van 1 á 2 cm per meter. Houdt bij de dikte van de vloer rekening met de dikte van de vloertegels en de tegellijm. Dek de douchegoot af als u de vloer gaat storten zodat deze niet kan beschadigen of vies kan worden.

Welke afmeting inloopdouche?

Een inloopdouche wordt gezien als weer een stukje luxer en is wel bedoeld om wat meer ruimte te hebben. De richtlijn die we kunnen geven is ongeveer 90 centimeter breed en 120 centimeter lang. Een inloopdouche is namelijk langwerpig en niet rechthoekig zodat je er, zoals de naam al zegt, in kunt lopen.

Hoe hoog muur inloopdouche?

Ga voor een hoge douchewand Maak ze dan voldoende hoog, zo bescherm je de vloer en muren rondom tegen opspattende waterdruppels. Wanneer je een douchewand aankoopt, hebben de douchewanden standaard een hoogte van 200 cm en een lengte tussen 70 cm en 180 cm.

Hoe dik moet douchewand zijn?

We raden u aan om altijd minimaal voor een dikte van 8 millimeter te kiezen. Het douchescherm is dan gegarandeerd stevig en stabiel. Natuurlijk is 10 millimeter nog steviger, maar u moet er dan wel rekening mee houden dat de douchewand ook een stuk zwaarder zal zijn.

Welke tegels voor inloopdouche?

Kies een relatief stroeve tegel. Een gladde tegel kan gevaarlijk zijn. Een fijn formaat voor een inloopdouche is 90 centimeter breed en 120 centimeter lang. Om echt comfortabel te douchen, kunt u gaan voor een bredere inloopdouche van 100 of 110 centimeter.

Hoe hoog moet een douchecabine zijn?

De hoogte van de douchewand Het grootste gedeelte van ons assortiment bestaat uit douchewanden met een hoogte van 200 centimeter. Dit is dan ook de meest gebruikte hoogte voor een douchewand. 210 centimeter is ideaal wanneer u wat langer bent.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven