Wat is een saffier edelsteen?

Wat is een saffier edelsteen?

De saffier (Hebreeuws: ספּיר of Sapir) is een kostbare edelsteen. Het is een transparant korund. Blauwe stenen van goede kwaliteit worden over het algemeen geclassificeerd als een van de meest waardevolle edelstenen. De blauwe kleur is het gevolg van “vervuilende” ijzerpartikels die aanwezig zijn in het korund.

Wat is de kleur van een saffier?

Saffier kan allerlei kleuren hebben, maar blauw is de populairste kleur – en de kostbaarste. De prachtig blauwe saffier roept het beeld op van rijke koningen en keizers, net zoals robijn, diamant en smaragd dat doen. In een saffier die cabochon geslepen is, kan een zespuntige ster zichtbaar zijn. De steen heet dan een stersaffier.

Wat is een Synthetische saffieren?

Synthetische saffieren worden gemaakt door de fusie van aluminiumoxide met titaandioxide dat als kleurende stof wordt toegevoegd. Ook korund van edelsteenkwaliteit met een kleur anders dan rood of blauw, geeft men de naam saffier.

Wat is saffier of negen edelstenen?

De saffier is een van de “negen edelstenen” in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen. Volgens de rabbijnse traditie in het Jodendom wordt saffier in de Talmoed en de Mishnah beschreven als de steen waarop de tien geboden werden geschreven. Saffier stond hierbij symbool voor de steen die naar de hemel verwijst.

Wat is het nieuwste type saffieren?

Het nieuwste type van saffieren is lood glas gevulde saffieren, dat was een verrassing, omdat ik dacht dat het alleen bestond in het geval van robijnen. Als je een saffier vind die wordt geschreven als “composiet saffier” dan weet je dit is lood glas gevuld en de gemiddelde prijs IS US 1 $ per karaat of minder.

Wat is de betekenis van saffier?

Een saffier is niet alleen een prachtige edelsteen, de betekenis erachter is ook een reden voor deze te kopen. Vroeger werd een saffier geassocieerd met bescherming tegen magie, onsterfelijkheid, helende krachten, of het openen van het derde oog. Vandaag staat hij vooral voor oprechtheid, liefde en puurheid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven