Wat betekent Boston?

Wat betekent Boston?

Boston is een Engelse jongensnaam en betekent “Van St. Botolf’s Stone”.

Waarvan is de naam Massachusetts afgeleid?

Commonwealth oftewel gemenebest heeft alleen betekenis als deel van de naam; het verandert niets aan de status van Massachusetts als een staat van de Verenigde Staten. De naam Massachusetts zou afkomstig zijn van het Indiaanse Massa-dchu-es-at, of “grote heuvel, kleine plaats”.

Wat is de hoofdstad van Massachusetts?

BostonMassachusetts / Hoofdstad

Massachusetts is een van de staten van de Verenigde Staten en ligt in de regio New England. De bijnaam van de staat is de “Bay State” (“baaistaat”), naar Massachusetts Bay, het deel van de Atlantische Oceaan voor de kust van Massachusetts. De standaardafkorting is MA. De hoofdstad is Boston.

Hoe groot is Massachusetts?

27.363 km²Massachusetts / Oppervlakte

Wat wordt er bedoeld met The Boston Tea Party?

Op 16 december 1773 vond de Boston Tea Party plaats. Dit was een politiek protest door de Amerikaanse kolonisten die boos waren op de Britten voor het opleggen van ’taxation without representation’ (belasting zonder politieke vertegenwoordiging).

Wat is de oudste stad van Amerika?

Oudste stad van de VS St. Augustine werd gesticht in september 1565 door Don Pedro Menendez de Aviles uit Spanje. Het is de eerste door Europa gestichte stad in de Verenigde Staten, beter bekend als de ‘oudste stad van de VS.

Welke rivier stroomt door Boston?

De Charles, plaatselijk bekend als de Charles River, is een kleine, betrekkelijk korte rivier in de staat Massachusetts in de Verenigde Staten van Amerika, die Boston van Cambridge en Charlestown scheidt. De rivier wordt gevoed door ongeveer tachtig beekjes en verscheidene ondergrondse bronnen.

Waar komt de naam Massachusetts vandaan?

“Commonwealth” oftewel “gemenebest” heeft alleen betekenis als deel van de naam; het verandert niets aan de status van Massachusetts als een staat van de Verenigde Staten. De naam Massachusetts zou afkomstig zijn van het Indiaanse Massa-dchu-es-at, of “grote heuvel, kleine plaats”.

Hoe groot is Boston?

232,1 km²Boston / Oppervlakte

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven