Wat valt er onder strategisch management?

Wat valt er onder strategisch management?

Strategisch management (strategisch beheer) gaat over de vraag hoe organisaties hun lange termijndoelen effectief en efficiënt kunnen realiseren. Oftewel: hoe ze hun strategie bepalen en implementeren.

Wat zijn strategische competenties?

Helicopterview, plannen maken, analysevaardigheden en innovatiegerichteid zijn kwaliteiten die bij de strategisch manager passen. Vaak is men verbaal aardig onderlegd en kunnen ze ook de medewerkers overtuigen en meenemen op de ingeslagen weg. Vooral de lange termijn boeit de strategisch manager.

Wat is een Strategic Intent?

Uiterst ambitieus toekomststreven, zeer vooruitstrevende missie.

Wat is een strategisch procesmodel?

Het is eigenlijk misschien meer een model dan een proces. Toch is voor de naam ‘strategisch proces’ gekozen, omdat het bestaat uit een aantal fasen, activiteiten en informatiestromen die – ondanks de verschillende vertakkingen en retourstroompjes – een duidelijke stroomrichting hebben.

Wat zijn strategische functies?

Als je je strategische functies kent, kun je de markt op om tijdig op zoek te gaan naar deze mensen: je strategische doelgroepen. Je kunt met ze in contact komen om vervolgens een relatie op te bouwen. Zo leer je deze mensen echt kennen en doe je veel inzichten op, zoals wat ze drijft in hun werk.

Wat betekent strategisch zijn?

strategisch – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: stra-te-gies 1. volgens een bepaald vooropgezet plan ♢ als je strategisch te werk gaat, moet het lukken Bijvoeglijk naamwoord: stra-te-gies is strategischer dan ……

Wat zijn communicatieve competenties?

Communicatieve competentie is het vermogen om in de dagelijkse omgang met anderen efficiënt, duidelijk en adequaat (passend) uitdrukking te kunnen geven aan functionele behoeften, meningen, kennis en informatie. Die taaluitingen kunnen anderen ook tot intentioneel handelen aanzetten (taalhandeling).

Wat is het verschil tussen strategisch tactisch en operationeel?

Algemeen vindt men dat ‘Strategisch’ gaat over de ‘Lange Termijn’, ‘Operationeel’ over de ‘Korte Termijn’ en ‘Tactisch’ er tussenin. Tactisch verbindt de lange termijn en de korte termijn. Als de termijn niet meetbaar is, dan noem ik het langere termijn: Strategisch Niveau.

Wat is strategische gespreksvoering?

Met een training Strategische gespreksvoering leer je om doel, gewenste resultaat en tactiek voor een gesprek te bepalen en daarbij op het juiste moment het formele en informele overleg te gebruiken. Je leert door te vragen en jezelf duidelijk uit te drukken. …

Wat is tekstuele competentie?

De linguïstische en tekstuele competentie houdt het vermogen in om allereerst de te vertalen tekst inhoudelijk te begrijpen, en vervolgens de doeltaal correct te gebruiken, wat onder meer een consistente toepassing van de tekstuele conventies van de doeltaal veronderstelt.

Wat is een strategische doelstelling?

Een strategische doelstelling legt de focus op het DOEL, niet (of zo weinig mogelijk) op de MIDDELEN. Ze zegt op een algemeen niveau hoe je naar de missie (en de decretale opdrachten) zal werken. Ze zijn op zijn best retrospectief, geformuleerd vanuit de toekomst, alsof de doelstelling gerealiseerd is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven