Wat zijn de tekens op een multimeter?

Wat zijn de tekens op een multimeter?

Als er een spiegel achter de naald van je analoge multimeter aanwezig is, draai de multimeter dan naar links of rechts, zodat de naald de eigen reflectie bedenkt en je nauwkeuriger kunt aflezen. Als je de waarden zoals aangegeven op een digitale multimeter niet begrijpt, raadpleeg dan de handleiding.

Hoe meet je DC stroom?

Het is een goed idee om een analoge multimeter altijd op een DC volt stand te zetten als deze niet gebruikt wordt. Het is namelijk minder waarschijnlijk dat de meter wordt beschadigd bij deze meetstand. En waarschijnlijk is het ook de stand die je het meeste gebruikt. Het meten van voltage en stroom met een multimeter.

Hoe voltage meten?

Een spanning kan worden gemeten met een multimeter of met een voltmeter. Een analoge voltmeter bestaat in beginsel uit een weekijzermeter of een draaispoelmeter voorzien van een voorschakelweerstand. De meting is dus in feite een meting van het magnetisch veld veroorzaakt door de elektrische stroom door een spoel.

Wat is een multimeter of universeelmeter?

Multimeter. Een multimeter of universeelmeter is een elektrisch meetinstrument waar een aantal grootheden mee gemeten kunnen worden zoals spanning, stroomsterkte (of kortheidshalve stroom) en weerstand.

Wat is een analoge multimeter?

Analoge multimeter. Een multimeter of universeelmeter is een elektrisch meetinstrument waar een aantal grootheden mee gemeten kunnen worden zoals spanning, stroomsterkte (of kortheidshalve stroom) en weerstand.

Wat is de digitale multimeter?

Digitale multimeter. Analoge multimeter. Een multimeter of universeelmeter is een elektrisch meetinstrument waar een aantal grootheden mee gemeten kunnen worden zoals spanning, stroomsterkte (of kortheidshalve stroom) en weerstand. Uitgebreidere universeelmeters kunnen vaak ook capaciteit, zelfinductie, frequentie, temperatuur,

Wat is een multimeter met continuïteit?

Sommige multimeters hebben voor het meten van continuïteit een aparte optie, waarbij er een stroompje door het cirtuit wordt gestuurd. Als het circuit gesloten is, zorgt dit stroompje ervoor dat er een piepgeluid ontstaat in de multimeter. Bij multimeters zonder deze optie, kan je de continuïteit meten aan de hand van de weerstand.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven