Hoe weet je welk gewicht dartpijlen?

Hoe weet je welk gewicht dartpijlen?

Een pijl mag volgens de darts spelregels maximaal 50 gram wegen. Zelden wordt er echter voor zo’n hoog gewicht gekozen; de meeste darters (ook professionals) gooien met een pijl van zo’n 23 gram. Het gewicht wordt gemeten vanaf de barrel, het middelste deel van een dart.

Wat betekent 90% tungsten?

Tungsten dartpijlen worden vaak gebruikt door de wat gevorderde darter. Deze tungsten barrels zijn vaak slanker als bijvoorbeeld brass darts. Hoe hoger het tungsten gehalte van de barrel des te slanker de dartpijl kan zijn met het soortelijk gewicht. 90% dartpijlen worden direct uit voorraad geleverd.

Waar moet je opletten bij het kopen van dartpijlen?

Een van de meest genoemde elementen is het gewicht. Het gewicht van een dartpijl wordt aangegeven in gram en het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Elk gewicht vereist een andere techniek en niet elke dartpijl zal je liggen. Daarnaast komen uiteraard de vorm, de flights en de shafts nog om de hoek kijken.

Hoeveel kosten dartpijltjes?

Als recreatieve darter is het gewoon leuk om eens een pijltje te gooien, maar als je echt competitief met de darts bezig wil zijn, kan je maar beter de beste dartpijlen kopen….Inhoudsopgave.

Best gekozen Beste aanbieding Beste prijs/kwaliteit
€ 114,95 € 9,95 € 62,95
BEKIJKEN BEKIJKEN BEKIJKEN

Hoeveel gram beginnende darter?

Tip: ben je beginnend darter? Probeer dan eerst een dartpijl van 24 gram of meer uit. Deze gooit over het algemeen wat stabieler en is een prima gewicht om mee te starten.

Wat betekent 80% tungsten?

Tungsten dartpijlen worden vaak gebruikt door de gevorderde darter. Deze tungsten barrels zijn vaak slanker als bijvoorbeeld brass darts. Hoe hoger het tungsten gehalte van de barrel des te slanker de dartpijl kan zijn met het soortelijk gewicht. 80% Tungsten darts worden direct uit voorraad geleverd.

Wat houd tungsten in?

Tungsten is een metaal waarvan de meeste (en de betere) dartpijlen gemaakt zijn. De Nederlandse vertaling daarvan is wolfraam, maar binnen de dartswereld wordt vrijwel altijd het Engelse woord tungsten gebruikt.

Hoeveel procent Tungsten?

Wanneer je een setje pijlen koopt, is de kans groot dat ze gemaakt zijn van tungsten (wolfraam). De meeste dartpijlen hebben een tungsten percentage van zo’n 80 tot 90 procent.

Hoeveel procent tungsten?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven