Wat kun je doen met de opleiding geschiedenis?

Wat kun je doen met de opleiding geschiedenis?

Als historicus ben je breed opgeleid en met je bul kun je in principe overal aan de slag. Veel afgestudeerden komen terecht in beleidsfuncties bij de overheid of internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties. Anderen vinden werk binnen het onderwijs, de journalistiek of bij musea.

Wat kun je doen met Latijn?

Griekse en Latijnse Taal en Cultuur Afgestudeerden van onze opleiding zie je onder meer terug bij uitgeverijen, musea, (wetenschappelijke) bibliotheken, in de journalistiek, bij overheidsinstellingen of culturele organisaties.

Wat kun je na het gymnasium?

Dit schooltype leidt op om na afronding een wetenschappelijke opleiding te gaan volgen, met andere woorden voor een studie aan een universiteit. Ook wordt na het vwo nogal eens voor een hbo-opleiding gekozen.

Wat kun je na de universiteit doen?

Wanneer je een hbo-opleiding hebt afgerond, kun je ook doorstromen naar een wo-master. Vaak moet je dan eerst een schakelprogramma of premaster volgen. Het soort onderwijs op het hbo verschilt van het soort onderwijs op de universiteit.

Wat is het nut van Latijn?

* Latijn is de moeder van vele (moderne) talen: het Frans, het Italiaans, het Spaans en het Portugees bijvoorbeeld. Woordenschatkennis van het Latijn helpt je dus bij het leren van andere (moderne) talen, en het naamvallensysteem helpt je ook vooruit in het Duits.

Wat kun je doen met Latijn moderne talen?

Voor de hand liggende keuzes zijn onderwijs, verpleegkunde, logopedie & audiologie, toegepaste taalkunde, … Voor de hand liggende keuzes zijn geschiedenis, taal- & letterkunde, rechten, Meer info over deze richting en de vervolgopleidingen in hoger onderwijs zijn te vinden op www.onderwijskiezer.be.

Wat kan je na vwo doen?

Havo en vwo zijn goede opleidingen als voorbereiding op een vervolgopleiding. Na de havo kun je naar het mbo of het hbo. Na het vwo kun je naar het hbo of de universiteit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven