Wat is de afdeling chirurgie?

Wat is de afdeling chirurgie?

De afdeling Chirurgie is betrokken bij de behandeling van veel ziekten en aandoeningen. De chirurg voert de operatie uit die deel uitmaakt van de behandeling die samen met bijvoorbeeld een internist, leverspecialist of gynaecoloog is vastgesteld.

Wat voor chirurgen zijn er?

Specialisaties chirurgen

  • Gastro-intestinale chirurgie (maag-darm operaties)
  • Hand- en Pols Chirurgie.
  • Hoofd- en Hals Chirurgie.
  • Mammachirurgie (chirurgie bij borstkanker)
  • Oncologische Chirurgie (operaties bij kanker)
  • Thoraxchirurgie (longchirurgie)
  • Traumachirurgie (ongevalschirurgie)
  • Vaatchirurgie.

Wat houdt chirurgie in?

Chirurgie of heelkunde (Oudgrieks: χείρ cheír = “hand, arm” en ἔργον érgon = “werk”) is een medisch specialisme. De chirurg(e) behandelt onder andere verwondingen, breuken, tumoren en infecties door het uitvoeren van operaties.

Wat doet een Heelkunde?

Heelkunde behoort tot de snijdende specialismen, en algemene chirurgie vormt de kern van de snijdende specialismen. Heelkunde houdt zich bezig met gelokaliseerde ziektes, verwondingen, gezwellen, misvormingen of andere afwijkingen die voor een lokale therapie toegankelijk zijn.

Wat is polikliniek Heelkunde?

Heelkunde is een afdeling waar iemand naar wordt verwezen als een ziekte of een wond met een operatie moet worden behandeld. Dit kan een kleine poliklinische operatie zijn, of een zeer complexe chirurgische ingreep.

Wat doet een oncologisch chirurg?

De polikliniek oncologische chirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van kankerpatiënten. Binnen de oncologische chirurgie bestaan subspecialismen. U wordt altijd behandeld door een team dat gespecialiseerd is in de behandeling van ‘uw’ soort kanker.

Hoeveel chirurgen zijn er?

1171 chirurgen in Nederland – pagina 15.

Hoeveel verschillende chirurgen zijn er?

Er zijn verschillende hoofdstromingen binnen de chirurgie (Vaatchirurgie, Oncologische chirurgie (kanker), Maag-darmchirurgie, Traumatologie en Kinderchirurgie) en buiten een aantal algemene operaties richten Chirurgen zich voornamelijk op één van deze specialismen.

Wat doet een Mammachirurg?

Je opereert veel maar bent ook bezig met de controle, behandeling en begeleiding van geopereerde patiënten. Je kunt je specialiseren in chirurgische aandachtsgebieden, zoals: Gastro-intestinale chirurgie. Kinderchirurgie.

Welke vakken heb je nodig voor chirurg?

Je moet wiskunde, biologie en natuur- en scheikunde hebben, dus je kunt het beste een exact profiel kiezen: Natuur & Gezondheid met natuurkunde of Natuur & Techniek met biologie. Als je op de HAVO die vakken al hebt gedaan, is het natuurlijk veel gemakkelijker om aansluitend het VWO te doen met de juiste vakken.

Wat doet een Heelkunde arts?

De betekenis van heelkunde is chirurgie en houdt zich bezig met het operatief genezen van ziektes en aandoeningen. De heelkunde of chirurgie is op te delen in verschillende deelspecialismen: vaatchirurgie, traumatologie, gastro-intestinale chirurgie, kinderchirurgie, oncologische chirurgie en longchirurgie.

Hoe duur is een opleiding tot chirurg?

Om Chirurg te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je je specialiseren in Chirurgie. Dit kan bij een opleidingsziekenhuis en duurt eveneens zes jaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven