Welk medicijn is een vitamine K remmer antagonist?

Welk medicijn is een vitamine K remmer antagonist?

De meest voorgeschreven vitamine K-remmers zijn: acenocoumarol. fenprocoumon.

Waarom vitamine K antagonist?

Vitamine K-antagonisten zijn antistollingsmiddelen (bloedverdunners). Ze worden ook wel coumarines genoemd. Als je vitamine K-antagonisten slikt, maak je minder stollingsfactoren aan en stolt je bloed minder snel.

Wat is de werking van acenocoumarol?

Acenocoumarol zorgt ervoor dat bloed minder makkelijk samenklontert (antistollingsmedicijn). Hierdoor heeft u minder kans op trombose. Bij trombose en bepaalde hartritmestoornissen. En na een hartinfarct, beroerte (herseninfarct of TIA), om herhaling te voorkomen.

Is acetylsalicylzuur een vitamine K antagonist?

Waarschijnlijk is acetylsalicylzuur vergelijkbaar effectief als vitamine K-antagonisten voor de secundaire preventie van cardiovasculaire complicaties waaronder recidief hartinfarct; recidiverende veneuze trombo-embolische gebeurtenissen (DVT, longembolie);

Is acenocoumarol een vitamine K remmer?

Voorbeelden van vitamine K-remmers zijn: acenocoumarol (Sintrom®) fenprocoumon (Marcoumar®)

Is apixaban een vitamine K remmer?

Apixaban is een nieuwe orale factor Xa-remmer die mogelijk net zo effectief is als vitamine K-antagonisten.

Wat doet vitamine K voor je lichaam?

Vitamine K is een vitamine die tot de groep van vetoplosbare vitamines hoort, net als vitamines A, D en E. Vitamine K zorgt onder andere voor een normale bloedstolling maar ook voor sterke botten en gezonde bloedvaten. Via voedsel krijgen we de meeste vitamine K binnen.

Hoe werkt Marcoumar?

WAT IS MARCOUMAR EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? Marcoumar behoort tot een groep van geneesmiddelen die de vorming van een bloedstolsel in een bloedvat tegengaan (antithrombotica). Marcoumar wordt gebruikt om de vorming van een bloedstolsel in een bloedvat (trombose) te voorkomen en te behandelen.

Hoe snel werkt fenprocoumon?

De eerste tablet heeft pas na één tot twee dagen effect. Na twee tot drie dagen gebruik is het effect maximaal. Een dosis werkt minimaal 24 uur.

Welke bloedverdunner breekt vitamine K af?

De meest gebruikte bloedverdunners (acenocoumarol en fenprocoumon) zijn vitamine-K-antagonisten: ze vangen vitamine K weg en zorgen ervoor dat je minder stollingseiwitten maakt. Gebruik je dit soort stollingsremmers, dan moet je daarnaast natuurlijk geen extra vitamine K slikken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven