Wat doen ze in een psychiatrisch ziekenhuis?

Wat doen ze in een psychiatrisch ziekenhuis?

Een psychiatrisch ziekenhuis biedt behandeling en verzorging aan patiënten met ernstige psychische problemen. Voor sommige patiënten is een programma met dag- of nachtbehandelingen mogelijk. Zij komen dan overdag of ’s avonds naar het ziekenhuis voor therapie, en gaan daarna weer naar huis.

Wat is de PAAZ afdeling?

Een Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) is een afdeling van een algemeen ziekenhuis waar zorg wordt geboden aan mensen met een psychiatrische aandoening.

Waarom PAAZ?

Een PAAZ is gericht op korte opnames bij bijvoorbeeld psychiatrische crisissen en na suïcidepogingen. Je kan er ook terecht voor een kortdurende behandeling van onder andere depressies en andere stemmingsstoornissen, angststoornissen en verslavingsproblemen.

Wat doet een psycholoog in een psychiatrisch ziekenhuis?

Een psycholoog en een psychiater kunnen hulp bieden als je nood hebt aan geestelijke of emotionele begeleiding. Vaak doen ze dit door middel van gesprekstherapie. Je kan bijvoorbeeld bij een psycholoog of psychiater terecht als je last hebt van een chronische ziekte, kampt met een verslaving of depressie.

Wat is een MPU?

De afkorting MPU betekent Medisch Psychiatrische Unit. Op deze afdeling wordt zorg geboden aan mensen die zowel psychiatrische als lichamelijke zorg nodig hebben.

Welke soorten psychiatrie afdelingen zijn er?

Verschillende afdelingen en diensten Zo bestaan er afdelingen voor de behandeling van depressie, middelen- en alcoholmisbruik, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, psychische stoornissen bij ouderen… Er is ook een verschil tussen gesloten en open afdelingen.

Waarom opname psychiatrie?

Als je last hebt van ernstige depressies, kan opname een uitkomst zijn. Zo’n opname komt meestal pas in zicht als andere behandelingen geen verbetering brengen. Opname in een Kliniek of op de Psychiatrische Afdeling van het ziekenhuis komt het meest voor.

Hoe lang op PAAZ?

De gemiddelde opnametermijn op onze PAAZ bedraagt 2 weken. De maximale opnametermijn bedraagt 4 weken. Na oppuntstelling van diagnose en behandeling volgt een ontslag of een doorverwijzing voor een verdere behandeling ambulant naar onze dagkliniek, dagcentra,…

Wat na opname PAAZ?

In het algemeen komt al vrij snel na uw opname ter sprake hoe lang ongeveer uw verblijf in het ziekenhuis zal gaan duren, en ook of het de bedoeling is dat u weer teruggaat naar huis of naar bijvoorbeeld een beschermende woonvorm. Voor veel mensen is de terugkeer naar het gewone dagelijkse leven een grote overgang.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven