Wat betekent inkomen per capita?

Wat betekent inkomen per capita?

Bruto Binnenlands Product (BBP) per capita staat voor het BBP per hoofd van de bevolking, ofwel het BBP per geregistreerde inwoner van een land. Het BBP per capita wordt vaak als maatstaf gebruikt om de welvaart tussen landen te vergelijken.

Wat is idem per hoofd?

Per capita is een Latijnse uitdrukking, die betekent per hoofd (eigenlijk per hoofden, immers capita is het meervoud van caput). Wordt meestal gebruikt om het gemiddelde per persoon aan te geven van iets.

Welk land heeft de meeste koopkracht?

Als maatstaf geldt het bruto binnenlands product per inwoner gecorrigeerd voor prijsverschillen in de afzonderlijke landen. Het gemiddelde voor alle dertig bij de OESO aangesloten industrielanden is gesteld op 100. Nederland scoort 118. De Luxemburgers hebben met 205 verreweg de meeste koopkracht.

Welke drie landen hebben de hoogste koopkracht ten opzichte van Nederland?

Landen Vergelijken > BNP – Per hoofd van de bevolking (koopkracht)

Rang Land BNP – Per hoofd van de bevolking (koopkracht) (US$)
22 Nederland 53,900
23 Guernsey 52,500
24 IJsland 52,200
25 Zweden 51,200

Wat is het inkomen per hoofd van Nederland?

Volgens het CBS had Nederland ook een bovengemiddeld hoog beschikbaar inkomen per inwoner in 2020. Het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner lag in 2020 in Nederland op bijna 46.000 euro. Dat is anderhalf keer het gemiddelde van de landen in de Europese Unie, dat op bijna 30.000 euro ligt.

Wat is het inkomen per hoofd van de bevolking in Nederland?

Het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner van Nederland bedroeg in 2020 bijna €46.000. Daarmee staat ons land binnen de Europese Unie, net als in de jaren ervoor, op de vierde plek, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Eurostat.

Wat is een dito vrouw?

dito betekent in dit geval hetzelfde, dus Leuk innerlijk en leuke uitstraling.

Wat was het BNP van Nederland in 2020?

Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) bedroeg in 2020 800 miljard euro. Na jaren van groei was er in 2020 sprake van een krimp. Door de coronacrisis kromp de Nederlandse economie in volume met 3,8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven