Hoe zet je een CC in een brief?
c.c. zet je in kleine letters en achter beide letters een punt. Je kunt de c.c. ook bovenaan de brief zetten. Plaats hem dan onder de onderwerpregel.
Hoe zet je datum in een brief?
In gewone lopende tekst en bovenaan in een brief heeft 14 april 2011 de voorkeur. De verkorte notatie krijgt streepjes of punten: 14-04-2011, 14.04.2011. In een internationale context of wanneer er op de datum gesorteerd moet kunnen worden, is de volgorde omgekeerd: 20110414, 2011-04-14.
Wat is de bijlage van de brief?
Bijlagen: Indien je documenten met de brief meestuurt, vermeld dit dan in de brief. Deze documenten noemt men ‘bijlagen’. Uit de vermelding in de brief moet de ontvanger kunnen opmaken om welke documenten en om hoeveel documenten het gaat. Voorbeeld 1: Bijlage: kopie factuur 124887. Voorbeeld 2: Bijlagen: 1 kopie factuur 2 brochure btw-heffing
Wat zijn de bijlagen in een verslag?
De bijlagen worden niet genummerd maar beschreven met letters; de eerste bijlage is bijlage A, vervolgens komt bijlage B enzovoort. Als er meer dan een bijlage bij een verslag zit noemt u het kopje bijlagen, als u maar een bijlage heeft noemt u deze kop bijlage, zonder -n. De bijlage wordt wel opgenomen in de inhoudsopgave.
Wat is het onderwerp van een brief?
In de betreft regel vermeld je het onderwerp van de brief in een paar woorden. Na de dubbele punt begin je met een kleine letter. Hierin richt je je tot de geadresseerde. Als je de naam weet, gebruik je die, zonder voorletters of voornaam en voorafgegaan door ‘Geachte’.
Hoe groot is een Nederlandse brief?
Marges. Een Nederlandse brief heeft zowel een linker als een rechtermarge tussen de 2,5 cm en 3,5 cm. De boven- en ondermarge is minimaal 2,5 cm. Afzender. Vermeld hier jouw eigen naam of de naam van het bedrijf. Vermeld geen aanhef indien de naam en adres gegevens al op het briefpapier van het bedrijf staan.