Is Sodium slecht voor je haar?

Is Sodium slecht voor je haar?

Toch is het ingrediënt dat het schuimende effect veroorzaakt, Sodium Lauryl Sulfate, niet zo lief voor onze huid. Dit ingrediënt werkt namelijk zo effectief dat het zelfs de natuurlijke oliën van onze hoofdhuid verwijderd. Iets wat resulteert in droog haar en soms zelfs met roos, dat gaan we dus liever tegen.

Welke siliconen zijn slecht voor je haar?

Staat er PEG voor de silicoon kan dit een water- oplosbare silicoon zijn en dus minder schadelijk. Niet-wateroplosbare siliconen zijn daarin tegen wel schadelijk voor het haar en hoofdhuid. Deze kunnen niet verwijderd worden door het haar en hoofdhuid te wassen.

Wat doet sodium met je haar?

Sodium Laureth Sulfate of Coco-sulfate reinigen op milde wijze haar en hoofdhuid, waardoor er ruimte ontstaat voor de vochtinbrengende ingrediënten.

Wat is Methosulfate?

Ondanks dat de naam door het woordje ‘sulfaat’ anders doet vermoeden is dit geen sulfaat (!) en is het een natuurlijk ingredient, dat wordt gewonnen uit niet genetisch gemanipuleerde plantaardige koolzaad (raapzaad) olie.

Is Sodium Coco Sulfate schadelijk?

Het uiteindelijke product is een stuk milder dan SLS, welke lauryl alcohol gebruikt als basis. Ook bevat Sodium Coco Sulfaat geen kankerverwekkende bijproducten zoals dioxaan. Dit in tegenstelling tot het beruchte ingrediënt SLS. Het is biologisch afbreekbaar en geproduceerd volgens de richtlijnen van natuurcosmetica.

Is sodium chloride schadelijk?

Sommige berichten geven aan dat jaarlijks 5000 mensen sterven aan een overdosis Natrium Chloride. Teveel Natrium Chloride kan namelijk hart- en herseninfarcten als gevolg hebben. Verder wordt een overschot aan Natrium Chloride in verband gebracht met hoge bloeddruk en het vasthouden van vocht.

Is silicone goed voor je haar?

Siliconen kun je zien als een soort vloeibaar rubber of plastic, ze leggen een laagje om je haar heen. Dit laagje is beschermend en waterafstotend. Je haar wordt daardoor gladder, zachter, glanzender, minder statisch, het oogt gezonder én is makkelijker doorkambaar.

Wat is Behentrimonium Methosulfate?

BTMS-50 va 50gr INCI:Behentrimonium Methosulfate (and) Cetyl Alcohol (and) Butylene Glycol va 50gr. BTMS-50 is een kationische (positief geladen) en milde emulgator. BTMS-50 maakt het haar beter uitkambaar en het heeft een sterkere emulgerende werking.

Wat is CG proof?

De afkorting CG staat voor Curly Girl, maar het is natuurlijk niet alleen voor curly girls. Het is een methode, waarbij je alleen haarproducten gebruikt die geen sulfaten, siliconen, minerale oliën en bepaalde alcohol bevatten. Veel van deze ingrediënten drogen je haar uit. De CG methode vermijdt geen parabenen.

Hoe schadelijk is Sodium Laureth Sulfate?

Ondanks alle negatieve berichten over Sodium Lauryl Sulphate is er geen bewijs dat de stof kankerverwekkend of toxisch is. Het ingrediënt is wel de absolute koning op het gebied van huidirritatie.

Wat doet sodium chloride in shampoo?

Sodium chloride wordt vaak toegevoegd aan shampoo (en soms aan conditioner) als verdikkingsmiddel. Het is een natuurlijk en goedkoop ingredient die een haarproduct minder waterig maakt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven