Hoeveel CO2 kost het bouwen van een windmolen?

Hoeveel CO2 kost het bouwen van een windmolen?

Over de hele levenscyclus van een windturbine wordt er per geproduceerde kilowattuur (kWh) elektriciteit circa 10 gram CO2 uitgestoten. Dat is veel lager dan voor kolenstroom (ca. 1000 gram CO2/kWh) of elektriciteit uit aardgas (ca. 450 gram CO2/kWh).

Hoe duur is een kleine windmolen?

De prijzen van kleine windturbine lopen sterk uiteen: van 600 euro tot vele duizenden euro’s voor molens met vermogens van enkele honderden Watts tot enkele duizenden Watts. Deze apparaten moeten daarvoor op een windrijke locatie staan.

Wat kost een windmolen van 15 meter?

De moderne windmolens hebben een gemiddelde ashoogte van 15 meter. Met een capaciteit van 30.000 kWh kosten ze ongeveer € 40.000 inclusief aansluiting op de meterkast.

Hoeveel kost een windmolenpark op zee?

Voor windparken die tot en met 2030 worden aangelegd verwacht TenneT een kostenpost van 5,1 tot 6,1 miljard euro. Helemaal subsidieloos wordt wind op zee dus niet, er zijn altijd de kosten van het net op zee. Als er meer vermogen vanaf de Noordzee komt, dan moet ook het net op land worden aangepast.

Hoeveel CO2 uitstoot productie zonnepanelen?

Bij de productie van een modern paneel komt een uitstoot van ca. 320 Kg CO2 vrij. Daarnaast komt er natuurlijk het transport bij van de fabriek naar de locatie.

Wat kost een prive windmolen?

De particuliere windmolen prijs begint vanaf € 600. Wil je een goede mini windturbine die genoeg energie voor je huishouden opwekt? Dan variëren de kleine windturbine kosten al gauw tussen de € 6.000 – 35.000 inclusief installatie.

Wat is de kleinste windmolen?

De eerste kleine windturbine die we tegenkomen is de Energy Ball. Volgens de resultaten leverde de Energy Ball slechts enkele tientallen kWh per jaar. Wie met de Energy Ball zijn huishouden wil voorzien van energie, heeft er al snel een stuk of 60 nodig.

Wat kost een Windwokkel?

Zet er een windwokkel naast, die met name in het voor- en najaar zijn werk goed doet, en je krijgt een betere balans in je energie. De kosten voor één exemplaar liggen rond de 3.000 euro.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven