Is Petunia giftig?

Is Petunia giftig?

Deze bijzondere familie telt, naast veel nuttige, eetbare of mooie gewassen, ook een aantal gevaarlijke, zelfs dodelijk giftige planten. Enkele voorbeelden zijn de alruin, het bilzenkruid, de doornappel en de tabaksplant. Gelukkig is de petunia ongevaarlijk, ook voor huisdieren.

Is een Iris giftig?

De bladeren en wortels van alle irissen zijn giftig door irisine en iridine met als slachtoffers: de mens, vee, grazers en wilde zwijnen. Enige soorten: Iris sibirica: op kalkrijke, vochtige tot een natte, zure bodem voelen ze zich thuis.

Is aronskelk giftig voor katten?

Ook is de aronskelk giftig voor katten (en honden). Katten kunnen uit verveling aan planten gaan knagen of jonge kittens zijn op onderzoek uit. Na het eten van de aronskelk kan de kat: zweren krijgen aan zijn bek.

Is Aeschynanthus giftig?

Giftig of niet, over het algemeen zijn alle planten op onze website niet eetbaar. Zo ook de Aeschynanthus, hoewel deze niet bekend staat als een giftige plant.

Is de klaproos giftig?

De vier bladeren van de bloem zijn groter dan we gewend zijn van bloemen, waardoor ze elkaar voor een groot deel overlappen. De bloem heeft op zowel de stengels als bladeren haren. Wat veel mensen niet weten is dat alle delen van de klaproos inclusief het melksap giftig zijn voor mens en dier.

Is de gele lis giftig?

De plant bloeit in de periode mei tot en met juli. Giftige delen zijn vooral de bladeren en de wortelstok. Die bevatten de stof Iridine, een glycoside. Als de plant in gedroogd (hooi) wordt verwerkt is deze nog steeds giftig.

Is Italiaanse aronskelk giftig?

De bloemen hebben een groen schutblad en een gele kolf. In de herfst rijpen de rode, giftige bessen. Aronskelk is geen plant die je om de bloemen bewondert. Zowel het blad als de bessen van de plant zijn giftig.

Is een aronskelk giftig?

De witte aronskelk (Zantedeschia aethiopica) is een plant uit de aronskelkfamilie (Araceae). Het is een 0,6-1,5 m hoge, giftige, overblijvende plant met een stevige wortelstok.

Hoe leer je katten van planten af te blijven?

Denk aan lavendel- of pepermuntgeur. Maar ook van citroen, sinaasappel en koffie zijn katten vaak geen fan. Je kunt een kant-en-klare flacon met zo’n geur kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf een paar takjes lavendel, koffiedik of schillen van een citroen tussen de planten leggen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven