Is Nicorette schadelijk?

Is Nicorette schadelijk?

Zijn nicotinevervangers even schadelijk als het roken van een sigaret? Nee. Tijdens het roken inhaleer je schadelijke stoffen zoals teer via de sigarettenrook. De nicotine is weliswaar verantwoordelijk voor de verslaving, maar hart-, vaat- en andere ziekten worden veroorzaakt door de talrijke andere stoffen in de rook.

Heeft Nicorette bijwerkingen?

Bij gebruik van de pleisters: jeuk en roodheid. Bij gebruik van de zuigtabletten, kauwgom en mondspray: irritatie en pijn aan mond en keel, de hik, zelden winderigheid, meer speeksel en zeer zelden neusverkoudheid, zuurbranden en blaarvorming en schilfering van het mondslijmvlies. Duizeligheid en hoofdpijn.

Hoelang Nicorette gebruiken?

Normaal gezien moet u Nicorette Mint gedurende 3 maanden gebruiken. Nicorette Mint mag niet langer dan 6 maanden worden gebruikt. De instructies over hoe u Nicorette Mint moet gebruiken hangen af van de vraag of u onmiddellijk stopt of het aantal sigaretten geleidelijk aan afbouwt alvorens volledig te stoppen.

Wat is schadelijker VAPE of roken?

Bij een e-sigaret vindt er geen verbranding plaats maar wordt er damp geproduceerd. Er zitten minder stoffen in de damp van een e-sigaret dan in de rook van een gewone sigaret. Kortom, de e-sigaret is minder schadelijk dan tabak, maar daarom nog geen gezond product.

Hoeveel nicotine mag je per dag?

De zuigtabletten of kauwgom maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met een arts. Bij afhankelijkheid van < 20 sigaretten per dag: begindosering 3–4 weken 14 mg/etmaal, met ongeveer 5–6 zuigtabletten of stuks kauwgom (beide in sterkte ≤ 2 mg) per dag, max. 15 stuks per dag. Daarna 7 mg/etmaal gedurende 3–4 weken.

Hoeveel Nicorette per dag?

Worden er per dag circa 5 sigaretten gerookt, dan komt er ongeveer 6 mg nicotine per dag het lichaam binnen. Wordt er dagelijks een pakje gerookt, dan gaat het al om 18 mg. Bij anderhalf pakje of meer per dag, kom je op 24 mg nicotine of meer.

Kan sigaretten een wisselwerking met medicijnen geven?

Tabaksrook beïnvloedt niet alleen de opname, omzetting of uitscheiding van veel medicijnen, maar van sommige geneesmiddelen ook de werking zelf (dit heet een farmacodynamische interactie). De klinisch meest relevante interactie is die met hormonale voorbehoedsmiddelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven