Inhoudsopgave
Hoe uitstroom filter plaatsen?
Wanneer je de filteruitstroom boven water hebt, krijg je inderdaad die luchtbelletjes in het water, en die nemen je co2 weer mee naar boven die in het water zit. (Broodnodig voor de groei van je planten.) Mijn filteruitlaat zit 1 cm onder water, iets naar boven gericht zodat het hele wateropppervlak in beweging is.
Waar binnenfilter plaatsen aquarium?
Over het algemeen heb je twee keuzes:
- Een binnenfilter. Deze plaats je in de bak, meestal mooi in de linker of rechterhoek.
- Het externe potfilter. Deze plaats je in de kast onder het aquarium.
Waar Spraybar plaatsen?
Wil je toch de spraybar gebruiken, zorg er dan voor dat hij dusdanig diep onder het wateroppervlak worden geplaatst, zodat het water lichtjes kabbelt, maar niet teveel beweegt. Daarom is het gebruik van een wijde uitstroommond of een zogenaamde lily pipe een betere optie.
Waar Stromingspomp plaatsen?
Naar mijn ervaring werkt ’t het beste alle stromingspompen aan één kant van de bak te hangen, namelijk tegenover de overloop. Ze spuiten dan richting de overloop. Heb je pompen die je met een powertimer kunt regelen, is een links/rechts wisselende stroming natuurlijk helemaal mooi!
Hoe krijg ik een goede stroming in mijn aquarium?
Stroming in het aquarium wordt bereikt door de uitstroom van het filter en door het eventueel toevoegen van een stromingspompje. Wij raden aan om bij een stevig beplant aquarium de inhoud van het aquarium minimaal 3 keer per uur te filteren. Iets meer is zelfs nog beter.
Wat is de beste aquarium pomp?
SuperFish Aquaflow XL Biofilter De XL Aquaflow is de oplossing voor je aquarium. Deze filterpomp kan zelfs tot wel 500 liter per uur pompen. Dit is perfect voor een aquarium van 100 tot 200 liter. Het binnenfilter kan je eenvoudig met een kliksysteem vervangen en schoonmaken.
Hoe werkt een Aquariumpomp?
De luchtpomp blaast lucht door de luchtslang naar de onderkant van de stijgbuis. Door kleine gaatjes stijgt de lucht onderin de stijgbuis naar boven en trekt water mee de buis door. Dit water wordt door de spons getrokken. Bovenin komen de belletjes samen met het water vrij en je hebt een beetje stroming.
Hoe werkt een Opvoerpomp aquarium?
Opvoerpomp. Een opvoerpomp pomp het water vanuit een sump terug het hoger gelegen aquarium in. Een opvoerpomp verliest kracht bij elke meter die hij omhoog moet pompen en elk bochtje die het water door moet. Houd hier dus rekening mee met de keuze welke capaciteit uw opvoerpomp moet hebben.