Hoe lang mag ik met een afgekeurde auto rijden?

Hoe lang mag ik met een afgekeurde auto rijden?

U mag niet in de auto rijden. Nadat de APK is vervallen, mag uw auto nog maximaal 2 maanden stilstaan op de openbare weg. U heeft dan nog de tijd om deze te laten repareren en opnieuw voor apk te laten keuren.

Hoe lang is de APK geldig?

Bij een dieselauto is dat drie jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd. Benzineauto’s moeten na die eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar worden nagekeken.

Wat als je je auto niet op tijd laat keuren?

Als jouw voertuig niet op tijd is gekeurd mag het niet meer op de openbare weg komen en riskeert u een boete. De boete is € 130,- voor alle voertuigen, zowel trekkende als getrokken voertuigen. Dit betekent dat voertuigen niet hoeven worden aangehouden om een boete te krijgen.

Wat gebeurt er als APK verloopt?

APK verlopen: wat nu? Het kan gebeuren dat je auto niet op tijd APK-goedgekeurd is. Volgens dat artikel mag het voertuig tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan (je mag er dus niet mee rijden!), zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert.

Hoeveel dagen voor herkeuring?

Blijkt uit de APK-keuring dat je auto gerepareerd moet worden, dan wordt de wagen afgekeurd. Je hebt vervolgens twee maanden de tijd om de auto te laten herstellen. In de tussentijd mag je alleen met de auto rijden wanneer je onderweg bent naar de garage.

Kan een APK 2 jaar geldig zijn?

Een voertuig kan voor de APK worden gekeurd en afgemeld binnen een periode van 2 maanden voor de vervaldatum. De nieuwe APK-datum blijft dan dezelfde als de ‘oude’ APK-vervaldatum, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de frequentie van de apk).

Hoe vaak een APK keuring?

De eerste APK keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is, de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd. De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar.

Wat als ik te laat naar de autokeuring gaan?

Wanneer u geen geldig keuringsbewijs kan of wil voorleggen dan kan u worden gedagvaard voor de politierechtbank. U riskeert dan te worden veroordeeld tot: Gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden. Geldboete van minimaal 80 euro tot maximaal 80.000 euro.

Hoe lang mag je met je auto rijden zonder APK?

Wat te doen bij een verlopen APK Je mag volgens dit artikel met jouw voertuig tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum stilstaan op de openbare weg. Let op: je mag er dus niet mee rijden! Na deze periode moet jouw auto APK goedgekeurd zijn, of moet het voertuig zijn geschorst.

Waarom rijden zonder geldige keuring?

Rijden zonder geldige keuring. Indien uw auto meer dan 4 jaar oud is bent u verplicht om jaarlijks naar de autokeuring te gaan. Zonder geldige autokeuring, de zogenaamde “groene kaart”, mag u zich in principe niet meer in het verkeer begeven. Doet u dat toch dan riskeert u een minnelijke schikking door het parket of dagvaarding voor de

Wat is een boete voor een auto zonder keuringsbewijs?

Zware boete voor auto zonder keuringsbewijs. Bij een controle door de politie moet u uw keuringsbewijs tonen. Weigert u dat, of hebt u geen geldig bewijs van de technische keuring in uw wagen? Dan riskeert u: een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden; een geldboete van 80 tot 80.000 euro;

Hoe voorkomt U technische keuring in uw wagen?

Bij een controle door de politie moet u uw keuringsbewijs tonen. Weigert u dat, of hebt u geen geldig bewijs van de technische keuring in uw wagen? Dan riskeert u: een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden; een geldboete van 80 tot 80.000 euro; of één van deze straffen alleen.

Waarom mag je niet meer rijden met een verlopen rijbewijs?

Met een verlopen rijbewijs mag je niet meer rijden. Dat het CBR lang doet over het verwerken van een document is iets waar je bij de aanvraag rekening moet houden. Toegevoegd op 09 september 2018 09:28: bron. Bronnen: https://rijbewijs.nl/rijbewijs-houden/.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven