Wat heb je nodig om te hockeyen?

Wat heb je nodig om te hockeyen?

Wat heb je nodig om hockey te spelen?

  • Sportkledij.
  • Hockeystick (noodzakelijk*) Hockeysticks, we spreken hier enkel over outdoor-veldhockeysticks, bestaan in zowat alle maten en kleuren, in hout en kunststof.
  • Gebitsbescherming (noodzakelijk)
  • Beenbescherming (noodzakelijk)
  • Schoenen.
  • Bal (optioneel)

Wat is de regel sticks bij hockey?

Een hockeystick is de stick met afgeronde haak waarmee de hockeysport beoefend wordt. De stick wordt gebruikt om de hockeybal te hanteren. De stick heeft een bolle kant en een platte kant en is vervaardigd uit hout en/of kunststof (glasvezel, polyfiber, aramide of carbon).

Wat is de 23 meter lijn hockey?

Aan beide uiteinden van het veld liggen de achterlijnen, met precies in het midden een doel (3,66 meter breed). Voor elk doel is een halfronde cirkel getrokken. Tenslotte is op beide helften op 23 meter afstand van de achterlijn aan beide kanten een lijn getrokken; de 23-meterlijn.

Hoeveel shoot out bij hockey?

In hockey nemen 5 spelers van beide teams om de beurt een shoot-out vanaf de 23 meterlijn recht tegenover het doel. De veldspeler neemt de bal en krijgt acht seconden om een doelpunt te maken (van binnen de cirkel).

Hoe hoog mag de stick bij hockey?

Het is voor aanvallers en verdedigers verboden om de bal met de stick boven schouderhoogte te spelen. Ontstaat daardoor gevaarlijk spel of wordt een kansrijke aanval onderbroken, dan kan het zelfs een kaart opleveren. ‘Hengelen’ (met je stick boven je hoofd naar de bal in de lucht slaan) mag al helemaal niet.

Wat is Boelie hockey?

Alle spelers hebben een eigen stick. Alleen met de binnenkant daarvan mogen ze de bal spelen. De andere kant heet de bolle kant.

Hoeveel shoot outs?

Brengen de eerste tien shoot-outs geen winnaar, dan volgen er sudden death shoot-outs met dezelfde spelers. Het team dat de laatste reguliere shoot-out nam, neemt de eerste. Heeft een team een voorsprong genomen, bij een gelijk aantal genomen shoot-outs, dan heeft dat team gewonnen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven