Hoeveel kcal in bosbes?

Hoeveel kcal in bosbes?

Blauwe bessen (meestal bosbessen, ook braambessen) worden anderzijds wel aanbevolen voor hun hoog gehalte aan antioxidanten, vitamine C, vitamine K en vezels. Bovendien bevatten bessen weinig calorieën: 75 kcal per 100 gram (2).

Hoeveel weegt 1 bosbes?

De standaardwaarden voor blauwe bes, bosbes worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie blauwe bes, bosbes komt overeen met 125 gram.

Hoeveel blauwe bessen mag je eten?

Maar wat is nou een gezonde dosis blauwe bessen per dag? Om niet te veel fruitsuikers binnen te krijgen wordt er geadviseerd om twee tot drie verschillende soorten fruit per dag te eten. Een handjevol blauwe bessen per dag is al voldoende om van de voordelen te profiteren.

Hoeveel kcal in 1 blauwe bes?

1 schaaltje (100 gram) bosbessen bevat:

Energie 30 kcal
Vet 0 g
– waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 6 g
– waarvan suikers 6 g

Hoeveel is 1 portie bosbessen?

Maar hoeveel is een portie eigenlijk? Bij de blauwe bes is dat heel simpel: 100 gram blauwe bessen staat gelijk aan één portie fruit!

Hoeveel gram blauwe bessen is 1 stuk fruit?

Een stuk fruit: hoeveel is dat?

Vrucht Een portie?
Appel 1 stuk
Avocado 1 halve
Banaan 1 stuk
Blauwe bes Schaaltje (100 gram)

Hoeveel blauwe bessen is 100 kcal?

Er zitten 30 kilocalorieën in 1 schaaltje (100 gram) bosbessen.

Hoe gezond zijn blauwe bessen?

Geen wonder: dit zalige superfruit is heel lekker én gezond. Blauwe bessen en zijn rijk aan vitaminen A, C, B,B1, B2, B6, E en K. Daarnaast bevatten ze ook verschillende belangrijke mineralen als ijzer, calcium, magnesium, fosfor en kalium.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven