Wat valt er allemaal onder demografie?

Wat valt er allemaal onder demografie?

Alle zaken die te maken hebben met de opbouw en samenstelling van de bevolking. Bijvoorbeeld leeftijd, geslacht en gezinssamenstelling.

Wat betekent socio demografisch?

Sociale demografie is eigenlijk alles waarmee je een groep mensen mee kan omschrijven. Hierbij gaat het met name over bijvoorbeeld geboortecijfer, leeftijd, sterftecijfer, opleidingsniveau, vergrijzing… Er zijn super veel dingen die onder sociale demografie vallen.

Wat is een voorbeeld van een demografische factor ‘?

Demografische factoren zijn externe invloeden die te maken hebben met demografie, ofwel de opbouw en samenstelling van de bevolking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leeftijd en de hoogte van het inkomen.

Wat is een demografische ontwikkeling?

De bevolkingsgroei is de toename van het inwonersaantal in een bepaald land of gebied gedurende een bepaalde tijd. Als de toename negatief is, is er sprake van bevolkingsdaling of negatieve bevolkingsgroei. Vooral tijdens een demografische transitie kan er een zeer sterke bevolkingsgroei zijn.

Wat zijn demografische trends?

Bij demografische factoren gaat het om de kenmerken en invloed van ontwikkelingen van de bevolking, zoals aantal inwoners, leeftijd en inkomen.

Wat betekent demografische oorzaak?

Kenmerken van de bevolking van een land zoals de omvang (het aantal inwoners in een bepaald gebied), het geboortecijfer en de samenstelling ervan (bijvoorbeeld in termen van het aantal huishoudens en de nationaliteit van etnische groepen).

Wat betekent demografische trends?

Demografische trends De samenstelling van de huishoudens in de EU verandert: naast traditionele huishoudens van twee ouders met kinderen komen er steeds meer alleenstaanden, eenoudergezinnen en huishoudens van gehuwden of samenwonenden zonder kinderen.

Wat zijn politieke factoren?

Politieke factoren omvatten gebieden als belastingbeleid, milieuvoorschriften, handelsbelemmeringen en -heffingen en politieke stabiliteit Culturele factoren: Sociaal-culturele factoren zijn kenmerkend voor een cultuur en de leefgewoonten.

Wat moet er in een Destep?

DESTEP is een afkorting voor zes factoren die samen een beeld geven van de macro-economische omgeving, namelijk: demografisch, economisch, sociaal-cultureel, technologisch, ecologisch en politiek-juridisch.

Wat zijn de demografische kenmerken?

Demografische kenmerken. Er zijn een aantal belangrijke demografische kenmerken waarmee de demografische factor in de destep analyse in kaart gebracht wordt. Deze demografische kenmerken betreffen: Leeftijd. Geslacht. Land van herkomst. Sociaal economische status. Mate van scholing. Werkgelegenheid.

Wat is een demografische vragenlijst?

Voorbeelden van demografische informatie zijn: leeftijd, etniciteit, burgerlijke staat, inkomen, opleiding en arbeidssituatie. Dit soort informatie verzamelt u heel eenvoudig en effectief met een demografische vragenlijst in de vorm van een enquête.

Wat is een demografische telling?

Demografie baseert zich op het gebruik van grote hoeveelheden gegevens, waaronder tellingen en verslagen van geboorten, huwelijken en sterfgevallen. De vroegste moderne telling werd uitgevoerd in Groot-Brittannië in 1801. Zie ook demografische statistiek .

Wat zijn demografische factoren?

Demografische factoren zijn externe invloeden die te maken hebben met demografie, ofwel de opbouw en samenstelling van de bevolking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leeftijd en de hoogte van het inkomen. Demografische factoren worden veelvuldig gebruikt door de overheid, bedrijven en starters voor veel verschillende doeleinden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven