Hoeveel verdient een piloot per vlucht?

Hoeveel verdient een piloot per vlucht?

Circa 45.000 euro bruto per jaar, inclusief vakantiegeld en (optionele) eindejaarsuitkering, laat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) weten. Dat komt neer op een maandloon van circa 3

Wat kost het om piloot te worden?

Kosten opleiding piloot en eventuele financieringsmogelijkheid. € 84.000,-. Over dat bedrag moet vanaf het eerste moment rente betaald worden. Sommige luchtvaartmaatschappijen verlangen naast een diploma van een vliegopleiding en een brevet ook nog aanvullende ervaring in de vorm van typebrevetten en/of vlieguren.

Wat moet ik doen om piloot te worden?

Om piloot te worden moet je een HAVO of VWO diploma hebben met Wiskunde, Natuurkunde en Engels. Daarna ga je een toelatingstest doen voor de vliegschool, daar wordt gekeken of je talent hebt om te vliegen en of je niet in paniek raakt als bijvoorbeeld je motor in brand staat. Je kan pas piloot worden vanaf 18 jaar.

Hoeveel salaris moeten KLM piloten inleveren?

Medewerkers van KLM die meer dan drie maal modaal verdienen wordt gevraagd minstens 20 procent van hun salaris in te leveren. Dat betekent in de praktijk dat werknemers die meer dan 110.000 euro per jaar verdienen, 20 procent van hun loon moeten inleveren.

Hoe moeilijk is het om piloot te worden?

Piloot worden Laten we je meteen uit de droom helpen: dat is niet zo. Net als veel andere beroepsgroepen hebben de piloten het moeilijk. De banenkansen voor een lijnpiloot zijn niet onmogelijk en de ergste crisis lijkt ook hier voorbij, maar de situatie is beslist niet meer zo rooskleurig als in het verleden.

Hoe lang moet je studeren om piloot te worden?

De opleiding duurt ongeveer 22 maanden. Er kunnen zich echter altijd omstandigheden voordoen waardoor je vertraging oploopt. We adviseren je dan ook rekening te houden met 24 maanden.

Wat verdient een co piloot bij Transavia?

Kijk je naar de gemiddelde salarissen van respectievelijk een gezagvoerder en een beginnende co-piloot dan zijn de verschillen niet schokkend. Bij Air France start een co-piloot op 75 duizend euro per jaar en bij Transavia op 76 duizend euro.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven