Hoe betrouwbaar is Funda?

Hoe betrouwbaar is Funda?

Funda is de grootste huizensite van Nederland, maar Funda is niet altijd betrouwbaar. Funda is namelijk niet onafhankelijk, maar eigendom van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars).

Hoe komt een vraagprijs tot stand?

In de micro-economie is de marktprijs de prijs die in een bepaalde markt tot stand komt. De totstandkoming van de marktprijs hangt af van het samenspel van vraag en aanbod; hoe hoger de prijs, hoe minder producten de consumenten bereid zijn te kopen. Hoe lager de prijs, hoe meer ze willen kopen.

Wat is de vraagprijs?

In verband met vastgoed is de vraagprijs niets anders dan de prijs die gevraagd wordt voor de zaak die te koop wordt aangeboden en naar aanleiding waarvan een geïnteresseerde een bod kan doen. Pas als de verkoper de zaak die te koop staat voor een bepaalde prijs gunt aan de koper, is er een overeenkomst.

Waarom Funda?

Dagelijks verbinden wij vraag en aanbod op de vastgoedmarkt. We helpen kopers en verkopers, huurders en verhuurders, en makelaars op weg. En dat doen we al bijna 20 jaar. Inmiddels zijn we een van de grootste websites van Nederland waar iedere maand gemiddeld 5 miljoen mensen samenkomen.

Hoe komen huizenprijzen tot stand?

Woningprijzen worden bepaald door de vraag naar wonen op een bepaalde locatie en de financieringsmogelijkheden. Het verschil tussen woning- prijs en bouwkosten slaat dan neer in de grondwaarde. De prijs van nieuwbouwwoningen wordt daarbij afgeleid van de woningprijzen in de bestaande voorraad.

Wat bepaald de prijs van een woning?

Veel makelaars roepen dat de waarde van je huis afhankelijk is van locatie, locatie, locatie. Toch zijn er meer aspecten die een effect hebben op de waarde van je woning. De waarde van een huis wordt bepaalt door ligging, onderhoudsstaat, referentiepanden, energielabel en WOZ waarde.

Wat als iemand de vraagprijs biedt?

Als een kandidaat-koper akkoord gaat met de geafficheerde vraagprijs, dan is de verkoper dus niet verplicht zijn pand te verkopen aan deze kandidaat. De verkoop ontstaat pas definitief op het moment dat de verkoper zijn goedkeuring geeft aan de kandidaat-koper.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven