Inhoudsopgave [hide]
Wat is het verschil in zonnepanelen?
Zonnepanelen zijn meestal zwart of blauw. Dit verschil heeft vooral te maken met het productieproces van de panelen: monokristallijn of polykristallijn. Beide typen hebben hun voor- en nadelen.
Wat zijn blauwe zonnepanelen?
Blauwe zonnepanelen (polykristallijne zonnepanelen) De individuele blauwe zonnecellen zijn vaak wat onregelmatig van vorm en kleur, maar zijn van de drie verschillende soorten zonnepanelen vaak wel de voordeligste variant. Blauwe zonnepanelen hebben een iets lagere opbrengst per vierkante meter dakoppervlak.
Wat is beter zwarte of blauwe zonnepanelen?
Zwarte zonnepanelen zijn te verkrijgen in hoger vermogen (Wattpiek) dan blauwe zonnepanelen en door dit grote vermogen wekken ze ook meer energie op. Ze zijn daardoor wat duurder, maar dat krijg je terug in de vorm van een hogere opbrengst. Zwarte zonnepanelen presteren op hun beurt weer beter in direct zonlicht.
Waarom glas-glas zonnepanelen?
De oplossing: glas-glas zonnepanelen De zonnecellen worden tussen twee harde glasplaten geklemd waardoor ze minder kunnen bewegen. De kans op haarscheurtjes is dus ook aanzienlijk kleiner. Hierdoor zullen de zonnepanelen langer een hoger rendement geven en krijgen ze dus ook een langere levensduur.
Welke zonnepanelen bestaan er?
Er zijn op dit moment 4 soorten zonnepanelen op de Nederlandse markt te koop*. Deze zijn monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas panelen. De materialen zijn gebaseerd op het halfgeleidermateriaal silicium (zie: Wikipedia).
Wat is het verschil tussen WP en kWh?
Wattpiek (Wp) zegt hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken in de beste situatie. De werkelijkheid is natuurlijk altijd anders, daarom moet je even omrekenen. In Nederland levert 1 Wp elk jaar ongeveer 0,85 kWh op. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3500 kWh per jaar, en heeft dus ongeveer 4000 Wp nodig.
Wat is Backsheet?
De materiaalkeuze van de backsheet is zéér bepalend voor de levensduur van een zonnepaneel. De backsheet is namelijk letterlijk de eerste ‘verdedigingslaag’ en beschermt de zonnecellen tegen uv-straling, vocht, wind, stof, zand en verschillende mechanische invloeden.
Waarom verkleuren zonnepanelen?
Verkleuringen door delaminatie Wanneer het verlijmingsproces onzorgvuldig of te snel is geweest dan kan dit leiden tot delaminatie. De verschillende lagen raken los van elkaar -onthechten van de gelamineerde delen-. Wanneer dit gebeurt dan zie je onder andere donkere plekken en luchtbellen onder het glas ontstaan.
Welke soort zonnepanelen zijn de beste?
1) Monokristallijn zonnepaneel Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Monokristallijne zonnepanelen hebben enkele procenten meer opbrengst dan polykristallijne. De panelen zijn echter wel duurder, maar hebben een hoger rendement per m2.
Waarom full black zonnepanelen?
Veel mensen vinden zwarte zonnepanelen mooier. Die zijn wat duurder, maar ook efficiënter dan polykristallijne zonnepanelen. Dat houdt in dat ze meer vermogen (uitgedrukt in Wattpiek) hebben. En meer opwek in Wattpiek betekent: meer stroom per m² / vierkante meter.
Welke zonnepanelen hebben glas-glas?
Bij Glas-glas zonnepanelen van SolarWatt zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij de meeste zonnepanelen is de voorzijde van glas en de achterzijde van kunststof. Als zonnepanelen aan beide zijden van glas zijn voorzien zorgt dit voor een groot aantal voordelen, in kwaliteit, garantie en opbrengst.
Wat is beter glas-glas zonnepanelen?
De deskundigen in het vakblad voorspelden dat de dagen voor glas-folie zonnepanelen binnenkort geteld zijn. Glas is harder en dus duurzamer. Glas is bovendien, in tegenstelling tot folie, onbrandbaar. De opbrengst blijft langer stabiel, fabrikanten geven betere garanties.