Wat moet er in een column?

Wat moet er in een column?

Een column is een met regelmaat verschijnend, kort stukje proza van een bepaalde auteur (de columnist). Vaak wordt een column in een krant of tijdschrift gepubliceerd, maar ook gesproken columns op radio of televisie, of publicatie op internet komen voor.

Hoeveel krijg je voor een column?

Je hoort vaak tarieven terug van €0,10 tot €0,40 per woord. Daarnaast is het interessante van columns schrijven dat je vaak wekelijks of maandelijks moet publiceren. Dat levert je direct een constante inkomstenstroom hebt.

Hoe maak ik een opiniestuk?

Simpel gezegd begint het stuk met een stelling, daarna volgen de argumenten en je sluit af met een conclusie. Een opiniestuk is geen poëtisch hoorcollege. Een goed leesbaar stuk is geschreven in spreektaal. Alsof je het uitlegt aan vrienden die niets van jouw vak weten.

Hoeveel woorden opiniestuk?

Alle stukken zijn op persoonlijke titel. Wilt u zelf een artikel insturen voor plaatsing in de papieren krant, mail dan een voorstel naar opinie@trouw.nl. Korte reacties zijn welkom op lezers@trouw.nl. Hou wel rekening met de lengte: artikelen tellen 600 of 400 woorden, ingezonden brieven maximaal 150 woorden.

Hoe moet een column voldoen aan deze regels?

Een column hoeft niet te voldoen aan allerlei journalistieke regels, zoals andere journalistieke genres. Zo moet bij een nieuwsverslag indien mogelijk hoor- en wederhoor worden toegepast en moet een interview een accurate weergave van de werkelijkheid zijn. Bij een column hoeft u met al die regels geen rekening te houden.

Wanneer begint de column bij een idee?

Een column begint bij een idee. Dat idee hangt meestal samen met de opdracht. Voor een website over auto’s zul je met een ander idee beginnen dan wanneer je een column schrijft voor een tijdschrift over sport. Je stemt je idee dus af op de mensen die je column zullen lezen.

Welke regels zijn bij het schijven van een column?

Geen regels bij het schijven van een column Een column hoeft niet te voldoen aan allerlei journalistieke regels, zoals andere journalistieke genres. Zo moet bij een nieuwsverslag indien mogelijk hoor- en wederhoor worden toegepast en moet een interview een accurate weergave van de werkelijkheid zijn.

Wat is de bedoeling van een column?

Een column begint bij een idee. Dat idee hangt meestal samen met de opdracht. Voor een website over auto’s zul je met een ander idee beginnen dan wanneer je een column schrijft voor een tijdschrift over sport. Je stemt je idee dus af op de mensen die je column zullen lezen. Wat vinden zij interessant? Vaak is een column ook persoonlijk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven