Inhoudsopgave
Wie uitnodigen uitvaart?
Vooral als het gaat om een naaste familielid zoals een broer of zus of een van de ouders. Ook voor hen kan het belangrijk zijn om ondanks de ruzie afscheid te kunnen nemen van hem of haar. Door ze uit te nodigen geef je ze in ieder geval de kans en kunnen ze zelf bepalen om wel of niet te komen.
Wat kun je geven voor een begrafenis?
Troost cadeaus bij overlijden
- Bloemen. Zoals we al schreven is een bos bloemen het meest gegeven troostgeschenk aan iemand in rouw.
- Wensballon. Een ander idee is om samen met de nabestaande een wensballon op te laten.
- Sieraad.
- Een leesboek.
- Droogboeket met bijpassende vaas.
- Troost chocolade.
- Kunstwerk.
- Foto of fotoalbum.
Hoe ziet een begrafenis eruit?
Tegenwoordig is het gewoon om zelf te bepalen hoe uw uitvaart eruit ziet. De meeste mensen willen niet blijven hangen in de standaard van een bijeenkomst in een aula met aansluitend koffie en cake. U kunt uw uitvaart helemaal zelf vormgeven op basis van uw eigen wensen.
Wie stuur je een condoleancekaart?
Alle vrienden, kennissen, familieleden horen in principe welkom te zijn om afscheid te nemen, en als verre familieleden of oude kennissen niet geïnteresseerd zijn, kunnen ze zelf beslissen om weg te blijven. Die beslissing moet niet voor hen worden genomen.
Wat sturen als iemand overleden is?
‘Gecondoleerd met uw verlies’ of ‘veel sterkte de komende tijd’ is altijd goed. Kent u de nabestaanden beter, dan kunt u natuurlijk iets persoonlijkers zeggen. Als u de juiste woorden kunt vinden. Bedenk dat ook alleeneen omhelzing voldoende kan zijn om uw medeleven te tonen en iemand sterkte te wensen.
Hoe laat is meestal een begrafenis?
U kunt gemiddeld uitgaan van 2 uur. Heeft de uitvaart een condoleance vooraf, kerkdienst met begrafenis en daarna koffie, dan kunt u rekenen op zo’n 3 tot 4 uur.