Wat staat voor MDF?

Wat staat voor MDF?

MDF is uiteraard een afkorting, de letters staan voor Medium Density Fibre board (MDF dus).

Hoe sterk is MDF plaat?

MDF heeft een grote buigsterkte en een hoger breekpunt dan hout. Maar bij een langdurige (zware) belasting treedt er wel een blijvende vervorming op. Bij toepassing van MDF als bijvoorbeeld kastplanken kunnen deze gaan doorbuigen.

Is MDF goed materiaal?

Door de kleine houtvezels heeft het andere eigenschappen dan bijvoorbeeld massief hout. MDF splintert bijvoorbeeld niet. Hierdoor is het erg gemakkelijk te zagen en te frezen. Daarnaast trekken MDF platen niet krom zoals plaatmateriaal van natuurlijke materiaal dat doen, bijvoorbeeld: multiplex of timmerpanelen.

Wat is gelakt MDF?

MDF Gelakt Gekleurd MDF wordt gemaakt door kleurstof toe te voegen tijdens het productieproces, waardoor de kleurstof door de gehele plaat wordt verdeeld. Hierdoor is gekleurd MDF tot in de kern gekleurd. Vaak zie je nog wel de houtvezels zitten en zal voor een egaal resultaat de plaat nog gelakt moeten worden.

Waar gebruik je MDF voor?

Een MDF plaat is een geperste, houtachtige plaat met een middelharde dichtheid. De houtvezels in deze plaat zijn gedroogd en worden met elkaar verbonden door middel van harsen. Dankzij deze dichtheid zijn MDF platen uitermate geknipt voor toepassingen als schuren, boren, frezen, laseren en verzagen.

Welke grondverf MDF?

Normale grondverf volstaat, maar voor het schilderen van de kopse kanten van het MDF kan bij de eerste laag beter verdunde grondverf gebruikt worden. Dit dringt dieper in de plaat door en vermindert daardoor nog beter de zuiging.

Hoe herken je MDF?

De normale MDF-plaat is te herkennen aan de karakteristieke lichtbruine kleur van de houtvezels die als grondstof worden gebruik en de aromatische chromoforen in de lijm (d.i. hars). Tegenwoordig is er naast de gewone MDF plaat ook een uitgebreid aanbod aan meer geavanceerde MDF platen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven