Is Noranelle betrouwbaar?
Net zoals andere hormonale anticonceptiva, beschermt Noranelle niet tegen hiv-infectie (aids) of andere seksueel overdraagbare aandoeningen.
Hoe betrouwbaar is de pil Microgynon?
Hoe betrouwbaar is Microgynon? Zowel onderzoek als praktijkervaring leert dat Microgynon een betrouwbare anticonceptiemethode is, op voorwaarde dat je de pil op de juiste manier inneemt. Alle hormonale anticonceptiemiddelen zijn betrouwbaar.
Hoe betrouwbaar zijn anticonceptiemiddelen?
Bij goed gebruik is de pil voor 99% betrouwbaar. Meestal wordt met ‘de (anticonceptie)pil’ de combinatiepil bedoeld, die zo heet omdat deze pil twee verschillende hormonen – oestrogeen en progestageen – bevat. De hormonen in de pil voorkomen een eisprong en daarmee een zwangerschap.
Kun je met de pil beginnen als je ongesteld bent?
Je kunt ook beginnen met de pil als je niet ongesteld bent. Het nadeel is dat de anticonceptiepil dan de eerste 7 dagen nog niet veilig is. Wanneer je in die periode gemeenschap hebt moet je een aanvullend voorbehoedsmiddel gebruiken, zoals een condoom.
Welke bijwerkingen heeft de Microgynon pil?
Net als iedere anticonceptiepil heeft de Microgynon® pil (mogelijke) bijwerkingen. Beschreven bijwerkingen zijn: veneuze trombose en longembolie, met name gedurende het eerste jaar van gebruik. arteriële trombose met mogelijk een dodelijke afloop (zeer zeldzaam) onregelmatig vaginaal bloedverlies, vooral tijdens de eerste drie maanden van het
Wat is Microgynon 30?
Microgynon 30. Werkzame stof: sub-50-pil met ethinylestradiol en levonorgestrel. Hoofdpijn of migraine. Dit verdwijnt meestal binnen 3 maanden. Als u vooral hoofdpijn in de stopweek heeft, kunt u de pil zonder stopweek doorgebruiken. Overleg hierover met uw arts.
Is de Microgynon pil de pil van de tweede generatie?
De Microgynon® pil behoort tot de pillen van de tweede generatie, net als de Ministat®, Neocon®, Stediril®, Lovette®, Qlaira® en de driefasen pil.