Wat verdient een dierenartsassistent netto?

Wat verdient een dierenartsassistent netto?

Het salaris van een Dierenartsassistent is ligt tussen de €1814 en de € 3073. De hoogte van het loon afhankelijk van de hoeveelheid ervaring en het diploma Dierenartsassistent Paraveterinair. Hoe meer jaren je werkt hoe meer je meestal ook verdient, maar het zal ook afhangen van verantwoordelijkheden en de praktijk.

Wat is het salaris van een dierenartsassistente?

Het aanvangssalaris van een Veterinair technici en dierenartsassistenten bedraag meestal tussen de € 1.536 en € 2.045 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.897 en € 2.562 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Waarom paraveterinair worden?

Paraveterinairen doen niets liever dan het hun cliënten (en dieren) te voorzien van de beste zorg. En daar hoort een lekker kopje koffie ook bij. Je mag en kan heel veel werk bij de dierenarts uit handen nemen. Dat is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat de arts meer tijd heeft voor zieke dieren.

Wat voor niveau heb je nodig voor dierenarts?

Om dierenarts te worden heb je minimaal VWO, Atheneum of Gymnasium als vooropleiding nodig, met de vakken natuurkunde en gezondheid in het profiel. Als je dierenarts wilt worden met een havo diploma, zal je dus nog wat verder moeten doorleren. Je zou na de havo naar het VWO kunnen gaan.

Wat verdient een dierenarts per jaar?

Dierenartsen met een eigen praktijk voor gezelschapsdieren verdienen gemiddeld 105.000 euro per jaar. En de dierenartsen met een praktijk met uitsluitend landbouwhuisdieren (kip, varken of vleeskalf) verdienen gemiddeld 110.000 euro per jaar.

Wat heb je nodig als je dierenarts wil worden?

Wanneer je dierenarts wil worden, moet je zorgen dat je een vwo-einddiploma hebt met het profiel natuur en gezondheid of natuur en techniek. Je mag dan meeloten aan de Universiteit Utrecht. Dit is de enige school in Nederland waar je Diergeneeskunde kunt studeren.

Wat kun je met diploma paraveterinair?

Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven