Hoe gebruik je Tegelprofiel?

Hoe gebruik je Tegelprofiel?

Tegelprofielen worden gebruikt voor het afwerken van uitwendige hoeken. Deze profielen zorgen niet alleen voor een mooie afwerking, maar kunnen daarnaast dienen als bescherming, overgang naar een ander materiaal of het materiaal zelfs vervangen.

Hoe bevestig je een Tegelprofiel?

Tegelprofielen maken het af Zaag het tegelprofiel op de juiste lengte. Breng tegellijm aan op de buitenhoek waar u het profiel wilt plaatsen en druk het profiel stevig in de tegellijm zodat deze door de stans gaten omhoog komt. Plaats het profiel met de vlakke zijde 1 tegeldikte uit de hoek (afbeelding 1 en 2).

Is een Tegelprofiel nodig?

Als je tegels aan je wand bevestigd heb je wel tegelprofielen nodig om zo beschadigingen te voorkomen. Echter wanneer je vloertegels gebruikt voor aan de muur zijn tegelprofielen niet nodig, omdat die vaker beter zijn afgewerkt en dus minder snel zullen splijten.

Hoe hoog moet Tegelprofiel zijn?

Als je iets gaat betegelen is het handig daarbij altijd een tegelprofiel te kiezen. Want een tegelrand is kwetsbaar en deze wil je goed beschermen tegen stoten….Tegelprofiel kwart rond 270 cm.

Dikte van de tegel (A) Hoogte van het profiel (B)
4 – 5 mm 6 mm
6 – 7 mm 8 mm
8 – 9 mm 10 mm
10 – 11 mm 12,5 mm

Hoe een buitenhoek betegelen?

Om zo’n hoek op een nette en duurzame manier af te werken zijn er drie opties. De traditionele manier is om met tegelhoekprofielen van RVS of aluminium te werken, zoals de decoratieve exemplaren van Schlueter. Zo’n tegelrand is stevig en ziet er niet verkeerd uit, maar is wel van een ander material gemaakt.

Welke maat Tegelstrip?

Welke tegelstrip heb ik nodig? Bij het kiezen van de juiste tegelstrip is het belangrijk dat je kijkt naar de dikte van de tegels: de striphoogte moet namelijk iets hoger zijn dan de dikte van de tegel.

Waarom Tegelstrip?

Een tegelprofiel biedt bescherming voor de uitwendige tegelhoeken. Barsten en andere schades kunnen door middel van tegelprofielen worden voorkomen. Daarnaast zorgen tegelprofielen voor een mooie afwerking van jouw wand of vloer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven